Sentinta exemplara in dosarul VIP-urilor care au  facut sex cu minore! 25 de ani de puscarie

Capul retelei Nicusor Cosuta, patronul Pizzeriei Nico, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare, fiind gasit vinovat pentru trafic de minore si act sexual cu un minor @ Cornel Hitruc, patronul restaurantului Familial de la baza pasarelei Alexandru cel Bun, a primit 6 ani de inchisoare @ Afaceristul Dorin Cohal s-a ales cu 7 ani de inchisoare, iar afaceristul Ionel Daniel Onofriciuc a s-a ales cu 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare

Procurorii au pronuntat ieri prima sentinta in dosarul in care mai multi oameni de afaceri ieseni au fost trimisi in judecata pentru ca au corupt sexual minore. Este vorba despre de acum celebrul dosar „Minore pentru VIP-uri”. Cea mai mare pedeapsa a primit-o cel care este considerat a fi capul retelei. Este vorba despre Nicusor Cosuta cel care ar fi racolat primele minore implicate in orgii sexuale si care a pus la dispozitie vila sa din Bucium pentru organizarea petrecerilor respective. Cosuta a fost condamnat la 8 ani de inchisoare fiind gasit vinovat atat pentru savarsirea infractiunii de trafic de minori cat si pentru act sexual cu un minor. Afaceristul Dorin Cohal s-a ales cu 7 ani de inchisoare, Cornel Hitruc patronul restaurantului Familial de la baza pasarelei Alexandru cel Bun a primit 6 ani de inchisoare iar afaceristul Ionel Daniel Onofriciuc a s-a ales cu 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendare. Sentinta s-a dat in dosarul nr. 701/99/2016 si nu este definitiva putand fi atacata cu apel la Curtea de Apel Iasi.

Condamnati dupa 12 ani

Cercetarile au demarat in martie 2006 iar care au ramas cu calitatea de inculpat au fost trimisi in judecata in luna februarie 2016. Am spus cain final au fost trimisi in judecata cei care au ramas cu calitatea de inculpat deoarece initial a inceput urmarirea penala impotriva a zeci de oameni si politicieni printre care Victor Chirila, actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, Liviu Tiganasu cel care a detinut restaurantul Barbarosa din Podu Ros, langa actualul sediu al PNL dar si alti oameni de afaceri precum, Gabriel Cristian Dascalu, Marinel Mihai Badea, Cezar Bolat etc. De asemenea in dosar apare si numele lui Vasile Puscasu, patronul de la Hotel Bucium. De asemenea, in acest dosar s-au constituit parte civila un numar de 16 fete care dupa cum s-a mai precizat au intretinut relatii sexuale cu afaceristii.

Le luau de la poarta scolii

In rechizitoriul pe care l-au intocmit, procurorii DIICOT au aratat ca in perioada 2003-2007 cei trimisi in judecat au racolat fete, eleve cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani sub pretextul participarii la petreceri organizate de Cosuta la o casa pe care acesta o detinea in Pietrarie cu scopul de a intretine relatii sexuale cu ei dar si cu invitati de-ai lor. Procurorii au aratat ca fetele erau determinate sa intretina relatii sexuale normale, orale si anale cu oameni de afaceri romani si straini contra unor sume modice de bani.

„Manipularea acestor minore cu varste foarte fragede este cu atat mai grava cu cat acestea erau determinate de persoanele cu care intrau in contact la aceste petreceri sa aduca mereu alte tinere, de principiu din aceiati scoala cu ele, din aceiasi clasa, daca se poate mai mic. Interesul inculpatilor pentru varsta cat mai redusa a minorelor se desprinde si din interceptarile telefonice atunci cand se lauda unul altuia cu cele mai noi fete „hai sa-ti dau una de 17 ani” sau „astea 4 pe care le aduc sunt copile”.

Afaceristii duceau minore si in apartamente din Iasi

Procurorii au mai constatat ca dupa erau recolate si duse la casa din Pietrarie fetele vizionau filme porno, fumau tigari din canepa sau narghilea, beau alcool iar dupa aceea erau determinate sa intretina relatii sexuale, normale, anale si orale, cu barbatii care veneau in respectivul imobil in schimbul unor sume cuprinse intre 50 si 150 lei. Orgiile nu se petreceau numai la casa din Pietrarie. Anchetatorii au mai constatat ca unii afaceristi aveau inchiriate apartamente in Iasi unde le cazau pe fete, in scopul de a le avea oricand la dispozitie pentru a intretine relatii sexuale cu ei sau cu prieteni ori parteneri de afaceri de-ai lor. S-a mai constatat ca Nicusor Cosuta, prefera virginele pe care le ademenea in locuri ceva mai restrase, chiar in timpul petrecerilor si  le determina mai mult cu forta sa intretina cu el relatii sexuale. De asemenea, fetele au declarat ca in multe situatii, Cosuta nu le platea pe fete pentru serviciile sexuale prestate, reprosandu-le ca primesc gratis mancare si bautura. Anchetatorii au mai constatat ca fiecare inculpat avea un rol bine definit in organizarea orgiilor.

Racolate de Hitruc direct din restaurantul Familial

Unii se ocupau cu transportul fetelor carora le dadeau puncte de intalnire in diferite puncte din oras pentru a le putea prelua, unii aveau sarcina de a aduce mancare si bautura iar Hitruc racola fetele chiar in restaurantul Familial din Alexandru al carui proprietar este si in prezent. „Dintre barbatii care frecventau imobilul respectiv, la petrecerile organizate de inculpatul Cosuta Nicusor si intretineau relatii sexuale cu tinerele aduse acolo persoanele vatamate i-au identificat pe numitii Cohal Dorin, Bolat Cezar, Hitruc, Hitruc Corneliu, Maftei Cristian, Chirila Victor, Drobota Paul Romica, Chirila Mihai, Popovici Andrei, Despa Dan, Drajneanu Gigi, Balteanu Ioan „zis John”, Horlescu Valuta zis ” nea Vali”, Tiganasu Liviu, Badea Mihai, Dascalu Cristian Gabriel zis „Cristi deputatul”.

Chirila a facut sex in grup cu doua minore

Totodata una dintre fete a declarat in fata anchetatorilor ca actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi a vrut sa faca sex cu doua minore in acelasi timp. „Totodata persoana vatamata Chitescu Valentina a declarat ca intr-una din  zile, la locuinta inculpatului Cosuta Nicusor, a intretinut raporturi sexuale normale si orale neprotejate, in grup, intr-o camera la etaj cu inculpatul Chirila Victor si numita Dinu Ana Maria, fapt pentru care acestea au primit cate 100 lei de fiecare”, a povestit una dintre victime.

Medicul veterinar Ermil Dumitriu, „consumator” de minore

O alta fata a povestit ca a fost determinata sa faca sex cu cunosctul medic veterinar iesean, Ermil Dumitriu. „De asemenea, martora Ursache Alina Catalina a declarat ca l-a cunoscut si pe inculpatul Ermil Dumitriu, la restaurantul Vanatorul din municipiul Iasi prin intermediul inculpatului Despa Dan si ca a mers impreuna cu acesta la domiciliul sau situat pe stradela Copou, unde a intretinut raporturi sexuale normale si orale cu inculpatul Ermil Dumitriu si fapt pentru care acesta i-a dat suma de 100 lei”, a aratat tanara.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here