Sentinta crunta pentru Dedeman! 10.000 de euro despagubiri pentru mutilarea unui client

Cazul ieseanului Adrian Alexie care a fost taiat grav la picior in timp  ce astepta la casa de marcat la Magazinul Dedeman din Valea Lupului a fost prezentat in exlusivitate de 7Est @ Recent, magistratii au obligat compania Dedeman sa-i plateasca despagubiri de 10.000 euro lui Adrian Alexie @ Ieseanul spune ca nu este multumit si va face recurs

Despagubiri de 10.000 euro pentru ieseanul mutilat in timp ce astepta la casa de marcat a magazinului Dedeman din Valea Lupului. Cazul lui Adrian Alexie a fost prezentat pe larg in editia din data 24 ianuarie a.c a saptamanalului 7 Est. Desi Adian Alexie a solicitat magistratilor de la Judecatoria Iasi sa-i aprobe despagubiri de 50.000 euro, judecatorii au dispus sa i se plateasca doar 10.000 euro. In aceste conditii, ieseanul a luat decizia de a formula recurs.

„Nu sunt multumit si voi face recurs. Ideea pentru care am solicitat despagubirea a fost atat pentru a aduce o oarecare alinare suferintei mele de atunci, cat si sa reprezinte o pilda, in sensul ca asa ceva nu trebuie sa nu se mai intample in vreun magazin unde cumparatorul de buna credinta sa fie protejat. Regulamentele de ordine interioara, vigilenta angajatilor, etc , toate trebuiesc schimbate astfel incat sa fim protejati „, a spus Adrian Alexie.

I-a taiat piciorul cu o coala de tabla

Adrian Alexie se afla in magazinul Dedeman din Valea Lupului pe data de 16.07.2013 in jurul orei 10.30 cand a fost ranit grav de un alt client care se afla in magazin. In timp ce se afla la casa si se pregatea sa achite produsele pe care tocmai le achizitionase din magazin ieseanul a fost ranit grav in zona gambei piciorului drept. Mai exact, piciorul drept i-a fost taiat de o coala de tabla foarte ascutita ce se afla pe un carut manipulat de un alt client al magazinului, un barbat in varsta de circa 50 de ani imbracat cu o  salopeta inchisa la culoare. Persoana respectiva cumparase cateva coli de tabla cu dimensiunile 2X1 metri si se asezase la casa in spatele lui Adrian Alexie pregatindu-se de asemenea sa le achite. Numai ca acesta nu a asezat colile astfel incat sa evite vatamarea celorlalte persoane, iar in timp ce se aflau la rand la casa o coala de tabla l-a ranit grav la piciorul drept pe Adrian Alexie.

Luat cu Ambulanta din magazin

Pentru ca plaga taiata a fost foarte adanca a fost chemata Ambulanta, Adrian Alexie a fost transportat la Spitalul de Urgente Sfantul Spiridon unde a fost necesara  interventia medicilor chirurgi pentru a inchide rana. Ulterior ieseanul a avut nevoie de 12 zile de ingrijiri medicale.

„Am pierdut o cantitate insemnata de sange si am ajuns la UPU Spiridon cu o tensiune arteriala foarte mica, in stare de soc din care mi-am revenit dupa administrarea calmantelor si oprirea hemoragiei de catre personalul de specialitate. Dupa vindecarea plagii am ramas cu o plaga vizibila de circa 15 cm. Pe fondul acestei situatii am fost extrem de afectat nu doar fizic ci si din punct de vedere psihic: am avut insomnii, sufar in continuare de atacuri de panica si am deseori sentimente de frica de nesiguranta”, a aratat Adrian Alexie in cererea prin care a chemat in judecata magazinul Dedeman.

Penal nu raspunde nimeni

Adrian Alexie a depus o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa in data de 17.09.2013 la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.  In plangerea respectiva ieseanul a solicitat  sa fie identificati si trasi la raspundere cei vinovati. La plangerea respectiva a atasat si certificatul medico-legal nr.4.404 in care se arata ca a suferit o plaga taiata la picior si a avut nevoie de 12 zile de ingrijiri medicale. La circa un an dupa depunerea plangerii, politistii au clasat dosarul pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala. Adrian Alexie a contestat la Judecatoria Iasi ordonanta de clasare, dar a pierdut pe motiv ca potrivit noului Cod de procedura penala trebuia sa aiba nevoie de cel putin 90 de zile de ingrijiri medicale pentru a putea fi dispusa urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa. Pe de alta parte, in plangerea depusa impotriva ordonantei de clasare, Adrian Alexie a aratat ca politistii nici macar nu s-au sinchisit sa identifice persoana care l-a vatamat.

„Critica pe care o aduc ordonantei de clasare vizeaza faptul ca nu s-a dat curs pe de o parte solicitarii de efectuare de cercetari care sa stabileasca identitatea persoanei, iar pe de alta parte celei de efectuare de cercetari in vederea stabilirii existentei unei eventuale culpe  de natura a atrage raspunderea in randul personalului angajat, al conducerii sau al persoanei juridice Dedeman”, a aratat Adrian Alexie, in plangerea formulata impotriva ordonantei de clasare.

Ieseanul a mai aratat ca Dedeman cunoastea identitatea persoanei care l-a vatamat, dar a refuzat sa comunice acest lucru organelor de Politie. In plus, nici Politia nu a insistat pe langa sefii de la Dedeman sa comunice numele persoanei.

„Nu s-a primit nici un raspuns la dosarul cauzei si nici nu s-a dispus o revenire in acest sens ceea ce constituie  o incalcare grava a dispozitiilor codului de procedura penala deoarece organele judiciare au obligatia de a asigura pe baza de probe aflarea  adevarului”, a mai aratat Adrian Alexie in plangerea inaintata judecatorilor.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here