Senatorul ieșean Cristi Berea, pe lista scurtă a Guvernului Cioloș

După eșuarea negocierilor cu PNL și UDMR, Biroul Politic al USR a decis ca partidul să meargă pentru votul de încredere în Parlament cu un guvern monocolor. Astfel, astăzi se va lucra la programul de guvernare, iar duminică, Biroul Național și Comitetul Politic al USR vor aproba lista cu miniștri propuși de partid.

La USR este fierbere mare, fiind negocieri intense pentru nominalizarea pe lista miniștrilor ce urmează a fi propuși de Dacian Cioloș. Dacă în cazul Transporturilor, Justiției și Fondurilor Europene lucrurile sunt clare, pretendenții fiind foștii miniștri din Guvernul Cîțu, pentru majoritatea ministerelor există negocieri intense și mai multe variante de lucru.

Conform informațiilor apărute pe surse, unul dintre pretendenții la un fotoliu ministerial în cabinetul Cioloș este și senatorul Cristi Berea. Este singurul nume al unui ieșean vehiculat până în acest moment ca posibil ministru în cabinetul Cioloș. Acesta apare pe una dintre variantele de lucru ca Ministru al Cercetării, dar nu este exclus, în funcție de negocieri, să fie nominalizat și la un alt minister.

Berea a devenit senator în decembrie 2020,  este secretarul comisiei pentru știință, inovare și tehnologie din Senatul României și este lector al Universității Cuza din Iași. Senatorul Cristi Berea nu a dorit să comenteze informația apărută. Berea a precizat că este prematur să se discute despre o asemenea nominalizare întrucât negocierile din cadrul partidului nu sunt finalizate și nu se poate pronunța asupra unui zvon.

Mâine, conducerea USR va oficializa lista finală a guvernului proprus de premierul desemnat Dacian Cioloș. USR va depune luni la Parlament programul de guvernare și lista cabinetului Cioloș, urmând ca plenul reunit al celor două camere să acorde sau nu votul de încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here