Șefa Regionalei OPC Iași a picat concursul cu nota 2. PSD o menține pe funcție

Monica Diana Pintilie a picat cu nota 2.40 concursul organizat pentru funcția de director al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) – Regiunea Nord-Est Iași @ Singurul contracandidat nu s-a mai prezentat la proba scrisă, dar absența acestuia nu a ajutat-o cu nimic @ Pentru a câștiga concursul trebuia să obțină minim nota 7 @ Pintilie a fost numită pe funcție prin delegare în luna iunie cu sprijinul PSD @ Deși a picat examenul, această rămâne pe funcție până la expirarea delegației @ Pintilie este comisarul care a amendat o librărie pentru că vindea o carte pentru copii care conținea greșeli gramaticale @ Erorile gramaticale erau însă folosite intenționat de către autor pentru particularizarea unui personaj @ Judecătorii au anulat amenda

Monica Diana Pintilie a fost numită cu delegație la șefia Comisariatului Regional Iași în iunie 2022, aceasta provenind din sistem, fiind funcționar public. În data de 12 septembrie 2022, a participat la concursul desfășurat la sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pentru ocuparea funcției publice vacante de comisar-șef grad II la șefia Regionalei Nord-Est. Numai că Monica Diana Pintilie nu a reușit să promoveze examenul, ci doar să se facă de râs.

Singurul contracandidat s-a retras din concurs

Actualul șef interimar al CRPC Regiunea Nord- Est Iași și-a depus dosarul în data de 25 august 2022. În urma examenului, Monica Diana Pintilie a obținut 24 puncte (nota 2.40) și a fost declarată respinsă. Pentru a putea promova examenul ar fi trebuit să obțină minim 70 puncte (nota 7). Actualul șef al Protecției Consumatorului Iași a luat un punctaj mai mult decât penibil. Din cele 24 puncte, 10 erau din oficiu, astfel încât șeful CRPC Iași a scris pe foi de numai 14 puncte.

De precizat că la examenul desfășurat la sediul Autorității și-a mai depus dosarul și o a doua persoană, însă aceasta nu s-a mai prezentat la proba scrisă. Astfel, Monica Diana Pintilie a fost singurul candidat. Însă, nici acest lucru nu a fost suficient, aceasta nereușind să promoveze proba.

În aceste condiții, examenul pentru postul respectiv va fi reprogramat.

Rămâne pe funcție

Cu toate acestea, Monica Diana Pintilie rămâne în continuare pe funcția de comisar șef al CRPC Regiunea Nord-Est Iași, chiar dacă a picat concursul. Postul de șef regional al acestei instituții este asumat de către organizația PSD Iași, ca și cel de la județ, unde șef este Florin Onofrei.

Reporterii 7IAȘI au încercat să ia legătura cu Monica Diana Pintilie pentru un punct de vedere referitoare la concursul organizat pentru postul respectiv, însă aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice. Culmea, nici la numărul de fix al Comisariatului nu a răspuns nimeni la telefon. După câteva ore Pintilie a revenit cu un SMS în care anunța că va reveni cu un telefon.

La CRPC Regiunea Nord-Est sunt în jur de 70 de funcționari cu rolul de comisari și cu funcții de execuție.

A amendat o librărie la sesizarea unui deputat PSD

Monica Diana Pintilie a amendat, în 2015, o librărie din Iași care comercializa cartea „Marele Uriaș Prietenos” scrisă de Roald Dahl. Sesizarea a fost făcută de Marius Ostaficiuc, actual deputat PSD. Acesta a sesizat faptul că volumul conținea o serie de greșeli gramaticale, după ce a fost atenționat de mai mulți părinți. Totuși, s-a dovedit că acele erori erau intenționate și aparțineau autorului volumului în cauză. Totuși, comisarii Protecției Consumatorului, printre care și Monica Diana Pintilie, au amendat librăria respectivă pentru comercializarea volumului.

Vlad ROTARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here