Să ne grăbim încet și sigur sau încet și deloc

Este o modă neaoșă de a rezolva diferitele probleme acute la noi, indiferent de domeniu, metodă ce are toate șansele să intre în manuale specifice. Dacă ceva se împiedică, stagnează, transpiră sau prezintă umflături, se face o comisie sau se impune o contrasemnătură.

Putrezește? Să putrezească, fără semnătură nu se mișcă din loc. Imaginați-vă treaba asta în instituția cu trei litere care dă fiori reci la o seamă. Păi, la DNA ul din Iași stau dosarele-n stand by mai ceva ca actele de împroprietărire de pe vremea lui Vodă Cuza în arhive, pentru simplul motiv că nu sunt contrasemnate de actiualul șef în exercițiu.

Mai mult, o seamă de rechizitorii și dosare penale sunt trimise la București să fie contrasemnate, de parcă cei de acolo ar ști ce s-o petrecut aici la noi, ca și cum ar fi megieși. Parol, dar asta nu-i cușer deloc.

Dincolo vrem să punem corumpția cu botul pe labe și când colo, aproape că se simte un iz de așa ceva și prin instituția pomenită la început. Așa că au apărut zumzete supersonice din direcția capitalei, conform cărora șefia actuală a DNA Iași urmează să intre în reparație capitală, eventual înlocuire dacă se dă „daună totală“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here