S-a votat procedura destituire a președintelui Joe Biden

Miercuri, Camera Reprezentanților a aprobat o rezoluție crucială pentru deschiderea oficială a unei anchete de destituire a președintelui democrat Joe Biden. Cu majoritatea republicaniilor în această cameră, votul a fost în favoarea inițierii procedurii, generând îngrijorări pentru Casa Albă în perspectiva alegerilor prezidențiale din noiembrie 2024.

Ancheta, inițiată de fostul președinte al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, în septembrie, a avansat rapid, cu trei comisii conduse de republicani, intervievând oficiali din Departamentul de Justiție și Serviciul Fiscal Intern. Acestea au obținut documente și date bancare, inclusiv din sfera familială a lui Biden.

Cu toate acestea, Casa Albă a respins legitimitatea citărilor comisiilor, argumentând că este nevoie de un vot oficial al Camerei pentru a autoriza ancheta. În ciuda reticenței inițiale a unor republicani mai moderați, miercuri, toți cei 221 de membri republicani au votat în favoarea deschiderii procedurii de destituire.

Acuzații și Respingeri

Membrii Partidului Republican îl acuză pe președintele Biden că și-ar fi folosit influența în timpul mandatului său de vicepreședinte pentru a facilita afacerile dubioase ale fiului său în China și Ucraina. În timp ce liderul Comisiei speciale a Camerei, James Comer, a acuzat repetat președintele de minciuni, atât Biden, cât și fiul său neagă aceste acuzații.

În fața Congresului, Hunter Biden a respins acuzațiile, afirmând că tatăl său nu a fost implicat financiar în afacerile sale. Cu toate acestea, el a refuzat să participe la o audiere organizată de republicani, acuzându-i pe aceștia că încearcă să-l dezumanizeze pentru a-i face rău tatălui său.

Posibilitatea Destituirii

Cu procedura de destituire oficial deschisă, republicanii vizează dobândirea de puteri suplimentare și noi oportunități de a-l incrimina pe președintele Biden. Cu toate acestea, istoria arată că o astfel de destituire este dificil de realizat, având în vedere că partidul lui Biden deține majoritatea în Senat, camera superioară a Congresului.

Cu trei președinți puși sub acuzare în istoria SUA, niciunul nu a fost destituit, deoarece Senatul i-a achitat pe toți. Chiar și în această situație, procedura de destituire ar putea avea consecințe politice și sociale semnificative înaintea alegerilor din 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here