S-a emis Cod Violet într-un teritoriu al Franței: este pericol iminent! Celulă de criză la Guvern

Insula Réunion, situată în Oceanul Indian și administrată ca departament al Franței, se confruntă cu o situație de urgență deosebită, deoarece autoritățile au instituit, începând de luni dimineață, codul violet – cel mai înalt nivel de alertă – înaintea sosirii iminente a ciclonului de mare intensitate, Belal, informează Reuters.

Prefectul insulei, Jérôme Filippini, a transmis un avertisment clar populației, afirmând: „O alertă violet intră în vigoare la ora 6:00 dimineața – pericol iminent! Rămâneți în casă și fiți informați! Nu ieșiți afară sub nicio formă.”

Nivelul violet de alertă impune restricții severe, chiar și asupra serviciilor de urgență, care nu au voie să iasă în afara locațiilor de bază.

La Paris, premierul Gabriel Attal și ministrul de interne Gérald Darmanin au vizitat celula de criză din Place Beauvau pentru a monitoriza evoluția situației din Réunion. Premierul a transmis gânduri de solidaritate către locuitorii insulei afectați de ciclon și a exprimat aprecierea față de funcționarii publici care lucrează pentru protejarea cetățenilor.

Gérald Darmanin a emis un apel la prudență maximă, sfătuind locuitorii să nu iasă și să evite călătoriile. Ministrul forțelor armate, Sébastien Lecornu, a anunțat că forțele armate din zona sudică a Oceanului Indian sunt pregătite să intervină în sprijinul forțelor de securitate civile.

În ceea ce privește condițiile meteorologice, directorul interregional al Météo France, Céline Jauffret, a avertizat că se așteaptă la o înrăutățire semnificativă în timpul nopții, cu vânturi ce pot atinge 200 km/h pe coastă și peste 250 km/h în zonele înalte. Izolarea instituită ar putea dura până marți dimineața, conform prefectului Jérôme Filippini, iar nivelul de amenințare este evaluat ca fiind foarte ridicat, subliniind pericolul iminent pe care îl prezintă ciclonul Belal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here