Rozele au spini și lasă urme. Și pe asfalt …

S-apropie martie și reprezentanții sexului tare vor deveni moi la buzunare, pe motiv că-s multe de plătit. Accesul la … inima ( putem să-i zicem și altfel ) sexului frumos, la încrederea protectoarelor legale (a se citi soacre), la bunăvoința patroanei sau șefei în speranța … în speranța.

Ei, bine, accesul ăsta se face cu flori. Și când e vorba de flori, aflați că ele vin într-un anume loc, la o anume oră și de acolo sunt luate și duse în alt loc, tot la o anumită oră. Mai gândiți-vă că numai în municipiu la noi sunt peste o sută juma de mii de bărbați, înmulțiți cu minim trei (că nu toți îs scrâțari să deie numai una bucată floare) și vedeți cam care-i dimensiunea afacerii. A? Sună bine la un euro firul? Sună.

Și mai este județul, Pașcanii, Răducănenii, Hârlăul, Podu Iloaiei și Miroslava și …etc. Ori cine se gândește că moșmanda asta se mișcă bezmetică la cheremul vreunui etnic sau personaj de culoare normală, se află într-o mare greșeală și eroare de raționament.

Monopolul florilor sau cel floricol cum ar zice un om de știință, este motivul de dispută a mai multor neni, aflați în blockstarturi sau în joc de gleznă pentru cursa cu final cash. Luați la puricat, se împart în două categorii. Una care se dă la mașini și aici vorbim de milițieni și ochi albaștri.

Mnealor ies la rupere pe traseu și bagă în sperieți camioanele adversarilor care duc gingașele vegetale, cu numărul de zerouri de după cifrele din procesele verbale, adică amenzi, plus propunerile de confiscare, venite la pachet.

A doua, se dă direct la oameni și aici vorbim de cei cu cravate mov de la finanțe, care-i bagă în diabet pe florarii protejați de prima categorie, pe motiv de evaziune fiscală descoperită ad-hoc, tot cu niște amedoaie de se rupe pixul la scriere.

Totuși, ne-am putea aștepta la final de sezon, la o împăcare a celor două secțiuni în jurul unei mese rotunde cu trei scaune, ocupate, în ordine alfabetică, de un dom Șoric de la SeRe, dimpreună cu nepotu-său de la rutieră, respectiv dom Soroceanu pe cel de-al treilea, care în plus este și staroste al controalelor pe linie de finanțe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here