Revoltător! Construcția șoselei de centură a Iașului blocată chiar de primarul Mihai Chirica!

Presedintele Consiliului Judetean Iasi a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj in care il acuza pe primarul Mihai Chirica ca blocheaza intentionat construirea soselei de centura.

“Mă văd obligat să trag un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea anulării licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia variantei de ocolire a municipiului Iaşi, pentru trafic greu (sector 7 km Selgros – DN 28), din cauza faptului că primarul Mihai Chirica nu promovează o hotărâre de Consiliu Local prin care Primăria Iaşi să îşi asume relocarea utilităţilor de pe tronsoanele de drum care se găsesc pe traseul şoselei de centură.

Este deopotrivă îngrijorător faptul că edilul municipiului Iași alege să trateze cu indiferență și imaturitate un proiect atât de important pentru comunitatea care a avut la un moment dat încredere în domnia sa, refuzând să răspundă cu seriozitate adreselor întocmite de CNAIR pe acest subiect.

Pe 19 august puteam avea un constructor care să înceapă proiectarea şi execuţia acestui tronson, însă din cauza lui Mihai Chirica nu s-a întâmplat acest lucru. Termenul a fost prelungit acum, pentru 19 septembrie.
Între timp, deşi Primăria Iaşi a oferit un răspuns către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), acesta este superficial şi nu clarifică absolut nimic din solicitările constructorilor care intenţionează să înscrie o ofertă pentru execuţia acestei lucrări. În caietul de sarcini întocmit de CNAIR nu au fost prinse costuri legate de relocarea utilităţilor pe sectoarele de suprapunere a variantei de ocolire cu arterele rutiere din municipiul Iaşi, deoarece acestea au fost asumate de Primăria Iaşi.

În urma repetatelor demersuri publice pe care le-am făcut se pare că primarul Iaşului a catadicsit să răspundă la adresele CNAIR. Trag acum un nou semnal de alarmă. Mihai Chirica nu doar că a întârziat licitaţia, dar, prin răspunsul oferit, pune în pericol realizarea proiectului. Există bani şi disponibilitate din partea guvernului PSD şi a CNAIR pentru realizarea şoselei de centură, varianta de trafic greu. Primarul Iaşului spune acum că va muta doar reţeaua de iluminat, deşi îşi asumase să relocheze toate utilităţile (apă, canalizare, energie termică). Mihai Chirica încă mai copilăreşte. În adresa întocmită către CNAIR spune că nu este precizat profilul drumului. Vă prezint mai jos o parte din corespondența CNAIR către Primăria Iaşi: “Profilul transversal al viitoarei centuri va avea caracteristicile geometrice ale unui drum cu două benzi de circulaţie, cu excepţia b-dului Poitiers unde vor rămâne cele 4 benzi de circulaţie.” Cred că înţelege acum toată lumea că nu am vorbit degeaba până acum. Din cauza acestui răspuns neconcludent oferit de Primăria Iaşi, CNAIR este în situaţia de a anula licitaţia.

Mai mult, vreau să precizez că la sfârşitul anului trecut am întreprins toate demersurile necesare la Guvern pentru bunul mers al proiectului. Am făcut tot ce a fost necesar pentru ca acest proiect să fie bugetat, iar Guvernul României a alocat 46,39 milioane de lei credite bugetare și 187,68 milioane de lei credite de angajament pentru continuarea lucrărilor.

După finalizarea licitaţiei şi desemnarea unui constructor, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va prelua în administrare de la Primăria Iaşi tronsoanele de drum în vederea realizării investiţiei.”, a spus Maricel Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here