Rețetă de succes în politică: la doar 24 de ani, detașată de la o ceasornicărie pe funcția de director

@ Un caz similar cu cel al chelneriței angajate la Apele Române: Ioana Diana Hliboceanu a fost angajată pe funcția de director adjunct al Casei de Cultură a Studenților prin detașare de la o ceasornicărie cu doar doi angajați @ Grozăvia s-a petrecut în 2018, în mandatul Guvernului Dăncilă, când Ministerul Tineretului și Sportului a cerut firmei Valiteo SRL detașarea tinerei PSD-iste @ Un an mai târziu, în 2019, fruntașei din PSD Iași i s-a servit și concursul @ A avut contracandidați două surori care nu s-au mai prezentat la concurs

De zeci de ani de zile, Casa de Cultură a Studenților (CCS) Iași a devenit o enclavă a PSD, folosită drept rampă de lansare către politica mare pentru tinerele cadre de partid. Numirile și concursurile pentru funcțiile de conducere se fac în urma unor proceduri lipsite de transparență, negociate la „team building-urile” TSD.

De la regulă nu a făcut excepție nici numirea tinerei pesediste Ioana Diana Hliboceanu pe funcția de director adjunct al CCS Iași. Fiica directorului adjunct de la Salubris SA, Norina Hliboceanu, și a directorului Poliției Locale din celebrul dosar „Amanta” lui Nichita, Liviu Hliboceanu, a fost numită direct pe funcția de adjunct al CCS Iași printr-un ordin al ministrului Tineretului și Sportului de la acea vreme, Ioana Bran.

Ministerul a cerut detașarea. Omul potrivit, găsit într-o ceasornicărie

Un mare mister: cum a găsit MTS omul potrivit pentru funcția de director adjunct al CCS Iași taman într-o ceasornicărie de pe bulevardul Nicolae Iorga?

Pe 27 septembrie 2018, Ministerul Tineretului și Sportului a solicitat firmei Valiteo SRL detașarea Ioanei Hliboceanu pe funcția de director adjunct.

O zi mai târziu, pe 28 septembrie 2018, firma Valiteo SRL își exprimă acordul scris, renunțând la un angajat strălucit pentru binele și interesul public.

 

În prima zi a lunii octombrie 2018, ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, semnează ordinul „privind detașarea doamnei Hliboceanu Ioana Diana de la SC Valiteo SRL la Casa de Cultură a Studenților Iași pe funcția contractuală vacantă de conducere de director adjunct grad II”

Conform aceluiași ordin, Ioana Hliboceanu era detașată pe funcția de director adjunct „pe o perioadă de 6 luni, respectiv până la data de 31 martie 2019, inclusiv, dar nu mai târziu de ocuparea postului în condițiile legii”

Concurs la mișto: contracandidații nu s-au prezentat

Chiar dacă între timp ministrul Tineretului și Sportului a fost schimbat, drumul Ioanei Hliboceanu către funcțiile de la vârful apartului bugetar fusese netezit.

Astfel, pe 22 octombrie 2019, MTS scoate la concurs postul de director adjunct al CCS Iași. S-au înscris trei candidați, Ioana Hliobceanu și surorile Oana și Adina Timofte.

Pe 13 noiembrie 2019, a avut loc proba scrisă la care singurii contracandidați ai Ioanei Hliboceanu nu s-au mai prezentat. Aceasta a obținut 85 de puncte la proba scrisă, fiind declarată admisă. Interviul a avut loc în aceeași zi și a devenit o simplă formalitate, astfel încât Hliboceanu a fost desemnată câștigătoarea concursului.

Ioana Hliboceanu a refuzat dialogul telefonic și a cerut redacției 7IAȘI să comunice doar prin intermediul adresei de e-mail a instituției pe care o conduce. „Vă rog să-mi transmiteți întrebările pe mail-ul instituției”, a spus aceasta.

Are trei apartamente, dar a mers la mare pe locurile studenților

Tânăra Ioana Hliboceanu deține trei apartamente, toate cumpărate în 2018. Veniturile declarate în 2020 sunt de 30.617 lei, reprezentând salarii, și de 15.897 lei din chirii.

În luna aprilie a acestui an, 7IAȘI a publicat documente care arătau că tinerii din PSD Iași au mers în sejururi la mare prin intermediul taberelor oragnizate de CCS Iași pentru studenții cu nevoi sociale sau care participau la evenimente culturale și artistice. Printre aceștia s-au numărat Bogdan Crucianu, actualul director al instituției, adjuncta Ioana Hliboceanu, dar și rude ale angajaților de la CCS Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here