Relu, fostul infractor, / Se face agricultor

Dacă nu minte cumva fosta lui gornetă de presă găurel-dobaşă (n-ar fi vreo mare mirare, de altfel ), ex-puşcăriaşul Relu Fenechiu pare să fi găsit în pîrnaia din Vaslui calea, adevărul şi viaţa. Nuuu, fălcoşelul fost ministru liberal nu şi-a lăsat barbă, nu s-a înfăşurat în capot negru şi nu s-a mutat la mănăstirea Tanacu, ca să scoată diavolul manglelii din politicieni şi din alte lighioane necurate. Nţ, n-aţi ghicit.

Martirul transformatoarelor ruginite, vîndute la preţ de tungsten aurit, n-a găsit calea fericirii şi bunăstării în alte fierătănii cu ghivent, deşi e inginer ” la bază „. Nici în vreo versiune de Monte Carlo a schemei de alba-neagra ” Asta are, asta n-are, / Unde-i aia marcatoare … ? „. Fostul jupîn a judeţului a găsit formula succesului pe dealuri. Pe coclauri. Mai exact : dr. ing. Relu Fenechiu a anunţat că reprezintă un mare fond de investiţii şi că e interesat de cumpărarea unor ferme de minimum 500 de hectare, dar de prefearat peste 1000. Emoţionant, nu … ? ” Relu – glasul pămîntului, glasul prăşirii „. Sau cum se mai chema filmul ăla, făcut după ” Ion ” al lui Rebreanu.

Ştiu că sînt om rău şi invidios, dar nu vi se pare că faza cu fondul de investiţii miroase a ” mătuşa Tamara „, versiunea ” Relu cel isteţ şi conturile de aur ” ? SRI, SIE, Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor, ce ziceţi … ? Întreb şi eu, ca sărăntocul sătul de vrăjeli ieftine. Ori cumva, dacă Relu a făcut pîrnaie pentru o furăciune, restul milioanelor dubioase devin, automat, curate şi legale ? Întreb asta pentru un prieten, jurist în Botswana.

Pînă o să ne lămurim, eventual, dacă fondul ăla de investiţii e sau nu e o fenecheală sub acoperire, eu zic să ne bucurăm : după ce-a dat cu transformatoare ruginite în populaţie, don Fenechione vrea acum să dea haleală la tot cartierul. Ceee…? Credeţi că şi-a schimbat numai blana, nu şi năravul, şi o să livreze grîu ud, răsărită amară şi popuşoi mucegăit ? Năcăjiţilor care sînteţi voi, habar n-aveţi ce-i ăla liberalism multilateral lăbărţat ! Relu-puşcărie, / Fă mango în vie !

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here