Nichita contra Chirica : balegă contra găinaţ

În hărmălaia de mahala a excluderii grupului ” Mihai Chirica ” din PSD Iaşi, evident că nu putea lipsi lătratul ex-primarului penal Gheorghe Nichita-Amorezul. Care a folosit prilejul ca să le tragă şi el un şut în bot, la grămadă, foştilor săi lingăi, ajunşi în fotoliile păstorite nu demult de ” Gigi 10 % „.

Jalnic spectacol … Şi patologic. Să dea lecţii şi sentinţe taman mediocrul cu spume care şi-a clădit toată cariera pe slugărnicia cea mai cleioasă, alegîndu-şi apoi subalternii după regula de aur a fostului său şef de partid, mediocrul cu franjuri Solcanu : ” Ia-ţi subordonaţi mai proşti ca tine, ca să nu te temi că ţi-ar putea lua locul „.

Dar patologia bipedă numită Gigi Nichita n-are nici o teamă de ridicol, cum n-avea nici atunci cînd le cerea slugilor sale din primărie să verifice cum scîrţîie patul unde dormea amanta lui. Aşa că maidanezul pitic cu pretenţii de dog german şi-a făcut, involuntar, autoportetul, descriindu-şi fostele slugi supuse, care s-au lepădat instantaneu de el, atunci cînd ” Şefu’ ” a intrat în rahat. Aşa cum fac toate slugile greţoase cu toţi şefii idioţi.

Dincolo de jetul de mizerie îndreptat de o balegă contra unor găinaţi, rămîne o întrebare elementară, de bun simţ : oare ce fel de oameni sînt aceia care, de un sfert de secol, aleg în fruntea lor numai balegi şi găinaţi, numai tuberculoze şi păduchi ? Da, despre ieşeni e vorba în întrebare. Şi despre fundacul numit, pompos, ” capitala culturală a Romîniei „.

Dacă v-aţi ofuscat, trageţi aer, beţi o cană cu apă şi răspundeţi. Fără vînturi mentale, dacă se poate.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here