Regele Betoanelor, prins de Fisc după 15 ani de căutări. Terenul pus sub sechestru acoperă doar o șesime din datorie

@ La 15 de ani de la emiterea primelor somații, ANAF a găsit pe numele omului de afaceri Antonel Adomnicăi doar un teren de 5.000 de metri pătrați pe care îl deține împreună cu soția @ Datoriile pentru care este căutat Adomnicăi au ajuns la 3,5 milioane lei, dar terenul a fost evaluat la doar 62.500 lei @ În plus, ANAF cere judecătorilor partajarea averei soților Adomnicăi @ Fiscul se alege cu praful de pe tobă, în vreme ce Adomnicăi prosperă, fiind prinicipalul furnizor de betoane al dezvoltatorilor din Iași @ În 2020, Antifrauda din cadrul ANAF a identificat tranzacții fictive de de peste 10,5 milioane de lei și datorii de 3,3 milioane de lei la bugetul de stat făcute de firma de betoane Andy-Trans Invest SRL @ Societatea comercială se ocupa cu livrarea de materiale pentru construcții către dezvoltatorii din oraș și nu numai

Vremuri grele pentru afaceristul Antonel Adomnicăi, strâns cu ușa de către inspectorii Fiscului. Țepele date de Adomnicăi în ultimii ani l-au ajuns din urmă, iar acum acesta va trebui să plătească sume consistente către stat. Amenințat cu executările, totuși Adomnicăi nu a plătit nici un leu către stat. Inspectorii Fiscului ieșean caută să-l execute pentru a recupera un prejudiciu total de 3,5 milioane lei, însă statul se poate alege cu praful de pe tobă. Și totuși, statul caută să recupeze ce poate. Așa  s-a ajuns la o cerere privind executarea unui teren aflat în proprietatea omului de afaceri.

Executat de Fisc

Mai nou, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași a cerut magistraților de la Judecătoria Iași ca Adomnicăi să fie executat de un teren de aproape 5.000 metri pătrați, pe care-l deține cu soția din comuna Tomești. Totuși, terenul din Tomești valorează doar 62.500 lei, conform Finanțelor ieșene, adică doar a șasea parte din suma totală datorată de Adomnicăi. Conform documentelor, Adomnicăi a acumulat la bugetul de stat datorii de 3.520.306 lei, prin mai multe firme. Din această sumă, 730.005 lei reprezintă diferențe de impozit anual de regularizat, 2.800 lei provin de pe urma unor amenzi, iar 3.073 lei reprezintă venituri din recuperarea cheltuielilor judiciare, Alți 64.313 lei reprezintă contribuții de asigurări sociale de sănătate. În plus, circa 3,2 milioane lei sunt datorii de pe urma unor venituri, răspunderi persoane fizice.

Ani de cereri și somații de la Finanțe

Finanțele ieșene au impus măsuri de executare silită, prin somații și titluri executorii, în perioada 2007- 2019, procese verbale de sechestru pentru bunuri imobile  făcute în 2011 și 2020. În două adrese emise de Finanțele ieșene către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară se stipulează impunerea unor sechestre, printre care unul de 470 mii lei și unul de 3,5 milioane lei. Așa s-a ajuns la terenul de 4.998 metri pătrați din Tomești, pe care acum Finanțele vor să-l execute. Terenul este însă și pe numele soției Aurica Adomnicăi, fiind cumpărat în anul 2008. Pentru a putea executa bunurile lui Adomnicăi, Finanțele au cerut Judecătoriei partajarea bunurilor imobile ale celor doi soi, pentru a-l trage la răspundere pe afacerist. Numărul de somații din 2011 și până în pezent nu au avut efectul scontat, astfel încât s-a ajuns la această etapă.

Cum a țepuit Adomnicăi statul

La începutul anului 2020, inspectorii Antifraudă de la Suceava au descoperit tranzacții comerciale fictive de peste 10,5 milioane de lei și datorii de 3,3 milioane de lei la bugetul de stat făcute de firma de betoane Andy-Trans Invest SRL. Firma se ocupa cu livrarea de materiale pentru construcții către dezvoltatorii din oraș și nu numai. Verificările au vizat perioada 19 octombrie 2017 – 3 aprilie 2019 pe o perioadă record de 531 de zile. În urma controlului s-a descoperit că societatea Andy-Trans SRL, gestionată de Adomnicăi, ar fi derulat cu mai mulți parteneri de afaceri relații comerciale fictive de milioane de lei. Firma de betoane ar fi parafat în evidențele contabile proprii tranzacții economice nereale, cum ar fi rulaje de bani și compensări, cu mai multe societăți partenere. Controlul a evidențiat că patronul Andrei Adomnicăi ar fi realizat tranzacții economice fictive de 10,5 milioane lei, bani ce vor fi scăzuți din evidențele contabile ale SC Andy-Trans SRL. Mai mult, firma de betoane are de plătit către bugetul de stat obligații bănești suplimentare în valoare de 3,2 milioane lei, la care se adaugă și alte sume. Până la recuperarea datoriei integrale, Fiscul se chinuie să pună mâna pe un teren pe care afaceristul îl deține în apropiere de municipiul Iași și care reprezintă abia o parte din valoarea totală a creanțelor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here