Razvan Timofciuc: “ Primarul manifestă multă ranchiună și o predispoziție patologică spre minciună”

Intervenția de astăzi a primarului Chirica, care a împroșcat cu noroi în activitatea pe care am susținut-o în CL, este nedemnă pentru funcția pe care o ocupă. Dl. primar manifestă multă ranchiună și o predispoziție patologică spre minciună.

În activitatea din CL, mereu am susținut interesul public, nu interesele de grup sau interesele mafiei imobiliare, așa cum face domnul primar Chirica.

Da, am fost incomod pentru că am fost ferm împotriva:

Înstrăinării pe nimic a patrimoniului public către apropiații primarului. Spre exemplu, patronul informal al BZI a primit, din patrimoniul Municipalității, un teren în valoare de cel puțin 500.000 euro pe Sărărie, unde a și ridicat un bloc, de pe urma căruia a făcut un profit de cel puțin 1000.000 euro. Totul pe spatele ieșenilor!
Proiectelor imobiliare abuzive ale membrilor PSD  din CL, parte a camarilei primarului. Această camarilă, în frunte cu consilierul local Florin Boca, a primit PUZ-uri și autorizații pentru construcția de blocuri în cartiere, în dispreț față de lege și cetățenii Iașului.
Distrugerii spațiului verde și a ghetoizării cartierelor pentru a face loc blocurilor-plombă ale samsarilor imobiliari care au închinat daruri de zeci de mii de euro la cumătria sa.
Capturării domeniului public pentru comerțul stradal de către firmele din siajul viceprimarului PSD Harabagiu.
Cvasi- monopolului pe contractele publice a firmei sale de casă, Conest S.A., care a cîștigat peste 80% dintre lucrările publice efectuate de Primărie.

Pentru Mihai Chirica, care toată viața lui a trăit într-un mediu unde căpătuiala, abuzul, risipa din banii publici și corupția au fost la ordinea zilei, o atfel de atitudine fermă împotriva acestor practici este de neconceput.

Voi continua să lupt pentru ca orașul nostru să aibă o conducere a Primăriei orientată spre interesul cetățeanului, care pune pe primul loc interesul public, orientată spre proiecte de care Iașul are atît de mare nevoie.

Răzvan Timofciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here