Răzvan Timofciuc: Am sesizat ANI și DNA pentru a verifica lanțul infracțional din Primărie care a acaparat exploatarea domeniului public

Astăzi am sesizat Agenția Națională de Integritate (ANI)pentru a constata conflictul de interese în care se află viceprimarul PSD Gabriel Harabagiu,  precum și Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a cerceta un întreg lanț infracțional prin care domeniul public este acaparat și exploatat de apropiații celor din conducerea Primăriei.

Dezvăluirile de astăzi au devoalat faptul că firma care a acaparat comerțul stradal în punctele cheie ale orașului (New Bauen Build SRL) este reprezentată printr-o procură ascunsă de către soția viceprimarului Gabriel Harabagiu.

Viceprimarul Harabagiu este cel care a semnat și a aprobat amplasarea pe domeniul public a tonetelor și ruloteloracestei societăţi comerciale, în zonele cu cel mai bun vad comercial din Municipiul Iași.

Reaminesc faptul că în cursul anului trecut am transmis osesizare către Camera de Conturi Iași prin care am semnalat faptul că Primăria Municipiului Iași închiriază domeniului public pe perioadă temporară către persoane fizice sau juridice într-un mod netransparent și neconcurențial, fără a se respecta principiile legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii în utilizarea și administrarea patrimoniului public.

Dacă vrei să îţi deschizi o mică afacere pe domeniul public (o rulotă să vinzi sandvișuri sau cafea, o tonetă, o terasă sezonieră în fața localului tău etc.) trebuie să ai acceptul unui singur om: viceprimarul PSD Harabagiu.

Totodată, am transmis Primăriei o propunere de regulament astfel încât să existe criterii obiective şi transparente la închirierea terenurilor aflate în proprietatea Primăriei.

Primăria Iași trebuie să devină o instituție care oferă șanse egale tuturor agenților economici, unde domeniul public se închiriază într-un mod transparent, iar interesul public primează în fața interesului personal.

Răzvan Timofciuc, consilier local din partea PNL Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here