Războiul milionarilor de la Hotel Traian, o telenovelă fără sfârșit. Pușcașu reclamă o nouă țeapă la doi ani de la semnarea tranzacției

Un nou scandal a izbucnit între milionarii Iașului! Vasile Pușcașu, patronul hotelurilor Traian și Motel Bucium, îl acuză pe Dănuț Prisecariu de o țeapă de 65.000 de euro. Pușcașu a dat în judecată la Tribunalul Iași una dintre firmele lui Prisecariu, SC Kirschblute SRL, și cere judecătorilor să oblige societatea la plata a 219.034 lei și 20.000 de euro. Anterior activitatea de la Traian, cazare în regim hotelier și restaurant, fusese preluată de către doi chiriași. Prisecariu i-a vândut hotelul lui Pușcașu, dar i-a lăsat acestuia chiriașii pe cap.

În ianuarie 2019, Vasile Pușcașu a cumpărat, prin intermediul firmei BSR Estate, hotelul Traian de la firma Kirschblute ce aparține soților Eugenia și Dănuț Prisecariu. Kirschblute achiziționase anterior hotelul de la Turism Moldova, o altă societate aparținând soților Prisecariu, dar care se afla în procedura falimentului la data tranzacției. Valoarea tranzacției s-a situat la peste 5 milioane de euro, pe lângă imobilul în sine Pușcașu cumpărând și bunurile de invetar necesare desfășurării activității specifice pentru aproximativ 270.000 de euro.  Conform contractului, Prisecariu trebuia să predea hotelul, restaurantul, sălile de conferințe și toate bunurile din inventar concomitent cu preluarea acestora de la Turism Moldova.

Prin contractul de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 388/15.02.2019 la BIN Paula Pantilimon Tătaru, subscrisa am cumpărat de la pârâta SC Kirschblute SRL imobilul teren plus construcție – Hotel Traian, cât și totalitatea bunurilor mobile care deservesc activitatea hotelieră, enumerate în Anexa 1 la contract. Bunurile care au făcut obiectul tranzacției au fost denumite colectiv ”pachetul de active”. Pentru aceste bunuri mobile am plătit suma de 272.867 euro cu TVA, sumă ce a fost virată în contul părătei vânzătoare împreună cu prețul datorat pentru teren și construcție. Prin contract s-a stabilit ca predarea bunurilor vândute să se realizeze simultan cu predarea-primirea pachetului de active între ascendentul Turism Moldova SA și Kirschblute SRL.” – se precizează în cererea de chemare în judecată depusă de BSR Estate la Tribunalul Iași.

A luat banii și a plecat

În realitate, după ce Dănuț Prisecariu s-a văzut cu toți banii în cont, societatea sa nu și-a mai îndeplinit obligațiile de predare primire a bunurilor vândute. La acea dată, Hotelul Traian era închiriat către două societăți: partea de hotel și săli de conferințe către Optimal Travel, iar restaurantul către Biolin Fam. Conform contractului, Prisecariu trebuia să predea bunurile libere de sarcini, adică fără cei doi chiriași. După ce banii de la Pușcașu au intrat în cont, Prisecariu și-a luat tălpășița și l-a lăsat pe cumpărător cu cei doi chiriași pe cap.

Pârâta Kirschblute SRL nu și-a respectat obligația de predare a bunurilor vândute. Din acest motiv, societatea noastră a fost nevoită să facă demersurile necesare pentru a dobândi posesia bunurilor de la chiriașii care le foloseau și care refuzau să elibereze imobilul vândut. La data de 11.03.2019 am reușit să preluăm de la Optimal Travel posesia bunurilor închiriate acestora și anume Hotelul Traian (recepție și etajele 1-3) și a sălilor de conferință, iar la finalul lunii martie posesia restaurantului Traian de la chiriașul Biolin Fam SRL.” – declară Vasile Pușacașu

Țeapă marca Prisecariu

Noul proprietar al Hotelului Traian s-a chinuit două luni ca să scape de chiriașii lăsați de Dănuț Prisecariu. După ce i-a plătit peste 5 milioane de euro lui Prisecariu, Vasile Pușcașu a fost nevoit să mai scoată din buzunar încă 20.000 de euro pentru a scăpa de chiriașii restaurantului și hotelului Traian. Societatea Optimal Travel a condiționat plecarea din hotel de plata sumei de 20.000 de euro, bani pe care aceasta susține că i-a investit în sălile de conferințe și hotel. Iar ca țeapa să fie completă, când s-a făcut predarea bunurilor aflate în inventar, s-a constatat că aproape un sfert din acestea lipsesc. I-a cerut lui Prisecariu să-i predea bunurile lipsă sau să-i returneze banii încasați, însă acesta i-a dat cu flit.

În privința bunurilor mobile cumpărate de la pârâtă, situația a fost și este mai dificilă, Kirschblute refuzând cu rea- credință să-și îndeplinească obligația de a le preda în totalitate așa cum sunt specificate în anexa 1 la contract. Pârâta nu s-a prezentat niciodată la inventariere și nu i-a păsat niciodată că sunt foarte multe bunuri pe care, deși le-am plătit, nu le-am găsit cu ocazia inventarului realizat. Prin adresa din data de 30.05.2019 i-am semnalat bunurile imobile lipsă cu ocazia primei inventarieri a bunurilor aferente sălilor de conferințe și a restaurantului Traian și i-am solicitat să procedeze la predarea acestora sau la restituirea prețului încasat pe ele.” povestește Pușcașu. Conform documentelor, bunurile lipsă au o valoare de aproximativ 220.000 lei. Pe 10 iunie 2019, angajații lui Prisecariu răspund și îl trimit pe Pușcașu la cei doi chiriași, deși între BSR Estate, Optimal Travel și Biolin Fam nu există niciun fel de raport juridic. Mai mult, Pușacașu susține că Prisecariu minte, deoarece cei doi au închiriat de la Turism Moldova doar spațiile nu și bunurile existente. De altfel, în procesul verbal încheiat cu Optimal Travel se specifică doar transferul de posesie asupra hotelului și a sălilor de conferință, fără nicio mențiune cu privire la bunurile imobile. Pușcașu și-a încercat norocul în continuare și i-a scris mai multe scrisori lui Danuț Prisecariu, dar acesta nu i-a mai răspuns. În iunie 2021, la doi ani distanță, Pușcașu a înțeles că singurul mod prin care își mai poate recupera cei peste 65.000 de euro de la Dănuț Prisecariu este prin intermediul instanțelor de judecată, astfel că a dat în judecată societatea Kirschblute SRL.

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here