Răsturnare de situație. Fostul șef de la Aeroport a pierdut definitiv procesul pentru postul de director

Sentința a fost pronunțată pe data de 5 mai a.c @ În primă instanță, la Tribunal, Aeroportul Iași a pierdut, dar soarta procesului s-a schimbat după recursul formulat de avocatul Eugen Popescu

Alexandru Anghel, fostul director al Aeroportului Iași, nu mai are nici o șansă să revină la conducerea aerogării ieșene. Pe data de 5 mai a.c., Curtea de Apel Iași a admis recursul formulat de Aeroportul Iași prin avocat Eugen Popescu și a respins cererea lui Alexandru Anghel de a fi reintegrat în funcție. În plus, Anghel ceruse și obligarea Aeroportului la plata unei despăgubiri egale cu salariul indexat, majorat și reactualizat și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii până la momentul reintegrării efective la care se adaugă cheltuieli de judecată.

Culmea, pe data de 30.10.2018 Tribunalul Iași a admis în totalitate cererea depusă de Anghel atât în ceea ce privește reintegrarea în funcție cât și plata compensațiilor financiare. Prin sentința de pe 5 mai, Curtea de Apel a intors la 180 de grade decizia Tribunalului.

Anghel a fost angajat la Aeroportul Iași 1993 pe funcția de controlor trafic aerian sol. În anul 2010, a devenit Dispecer sol – Control trafic aerian, iar din data de 16.08.2012, a ocupat funcția de director operațional. În funcția de director general cu titlul provizoriu a fost numit începând cu data de 12.10.2017. Prin Hotărârea nr.25/11.01.2018, Consiliul de Administrație a dispus revocarea contractului de mandat pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale. Prin Decizia nr. 30 / 20.02.2018, comunicată la aceeași dată, s-a decis încetarea contractului individual de muncă tot pentru neîndeplinirea criteriilor de performanță.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here