Rahatul cel bun şi rahatul cel rău

despre tîmpirea elevată a bovinelor cu papion

 

Intelectualii veritabili ( civici, progresişti, #Rezistenţi ) ştiu bine un adevăr axiomatic : autobuzele cu care au venit spre Iaşi participanţii la mitingul electoral PNL – Iohannis sînt total diferite ( moral, ontologic, metempsihotic şi transcendental ) de acelea cu care au venit, nu cu mult timp înainte, participanţii la mitingul PSD de la Iaşi.

E evident pentru orice om raţional şi de bună credinţă : autobuzele liberale sînt mai bio, mai elevate, nu ca ălelalte – pesediste, mîrşave, ghiolbăneşti, cu E-uri, de la ţeară.

La fel : huiduielile protestatarilor anti-PSD sînt, de fapt, pline de zen, de ataraxie, de isihasm, de dragoste creştină în stare pură. Spre deosebire de huiduielile pesediste, care sînt grobiene, primitive, gregare, comuniste, putiniste, naşpa.

Obiectele aruncate de protestatarii anti-PSD către participanţii la mitingul pesedist sînt, de fapt, expresia profundei compasiuni pentru sărăcia materială a votanţilor de stînga. În nici un caz nu sînt o agresiune fizică împotriva unor opozanţi politici, care manifestau paşnic, exercitîndu-şi în mod legal dreptul constituţional la liberă exprimare şi la asociere politică. Nici să nu vă treacă prin cap, cumva, că aruncatul cu obiecte înspre opozanţii politici paşnici ar fi versiunea ” soft ” sau ” light ” a brutalităţilor FSN-iste din anii ’90.

Evident că tradiţionala urare ” Muie, PSD ! ” e doar o formă actualizată, agiornată, a vechiului îndemn biblic, adresat de Isus din Nazaret discipolilor săi, pentru a-i învăţa cum şi de ce să-i ajute pe cei sărmani  : ” Dacă lor le veţi da, mie îmi veţi da „.

Ce poate fi mai nobil, mai creştinesc, decît oferirea benevolă a lichidului care perpetuează viaţa … ? Precum Iosif din Arimateea, cei sătui se milostivesc de cei aflaţi în lipsă, în numele lui Dumnezeu cel iubitor. Dacă ar avea prin buzunare sau prin depozite, evident că protestatarii anti-PSD le-ar oferi adeversarilor politici nu doar lichid seminal reproducător, ci şi Duh Sfînt procreator. Desigur, nu înainte de o Bună Vestire venită din partea arhanghelului Gabriel. Arhanghelul Gabriel Liiceanu, desigur, Sfîntul Mare Muiofor şi Peratolog Stomatologic.

Iar ca să ne lămurim definitiv : faptul că DNA cere condamnarea la închisoare, cu executare, a lui Dan Motreanu, candidat PNL pentru Parlamentul European, e doar o încercare venită dinspre Diavolul pesedisto-putinist. Candidatul Motreanu, fost parlamentar şi şef naţional al PNL, e doar mielul de jertfă, martirul care va suferi pentru Cauza Adevărată a Luptei Progresiste. Ce, credeţi că degeaba a publicat ştirea asta şi Ziare. com, adevărata trîmbiţă a Apocalipsei Anti-Pesediste ?

Bonjur, poporrr de eoni şi monăzi !

Vivat elitele de carton alienat !

10 mai v-a adus vouă

Domn german şi boală nouă.

Deşi e tot a’ veche, cu costume şi epoleţi noi. Ca pentru boi.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here