Pușcăriașul bețiv / drogat Cîțu versus limbricul guvernamental Căcîțu

despre mizerabilii paraziți intestinali care conduc ficțiunea statală poreclită Romînia

 

În râzboiul paukeristo-dejist pentru putere din interiorul șandramalei numite fraudulos PNL ( un război cu accente penale, grotești și neo-bolșevice )  s-a ajuns în faza loviturilor de rever din partea taberei asediate a încă-președintelui Ludovic Orban : ,, scurse ,,  bine documentate au dat drumul informației că premierul Florin Cîțu, catindatul aripii iohaniste la șefia pseudo-liberalilor de rit glodos, a fost arestat și a stat după gratii, în SUA, pe vremea studenției, fiind acuzat și condamnat pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului. Sau a drogurilor, eventual, fiindcă legea pe baza căreia a fost condamnat e valabilă, se pare, pentru ambele substanțe psihotrope.

Obișnuiți cu refrenul ,, propagandă rusească – fake news ,, , mulți s-ar fi așteptat ca haitele propagandistice bune, bio, să aibă timp să sară, cu spumele obișnuite, în apărarea prezervativului guvernamental din dotarea clicii iohaniste. Ghinion ! Din cauza  surprizei și a contextului, știindu-se cu desertul turcesc în izmene, premierul Cîțu și-a recunoscut balega din biografie, încercînd s-o îndulcească, pe cît îl ajută mintea, cu vorbe ieftine, bazate pe refrenul clasic ,, Toți am fost tineri, toți am greșit, eu am plătit pentru greșeala tinereții ,,.

Să trecem însă peste bîiguielile semi-lăcrămoase ale pseudo-premierului Cîțu și să răspundem la întrebarea cu adevărat importantă, care apare obligatoriu după această dezvăluire rușinoasă, asumată de favoritul iohanist din cursa pentru șefia PNL : ce implicații are, în mod real, dezvăluirea trecutului de arestat al premierului liberalo-iohanez ?

Deși mai toată lumea, inclusiv ex-arestatul & condamnatul Cîțu, face mare tam-tam pe impactul dezvăluirii asupra alegerilor pentru șefia PNL, adevărata bombă e, pentru cine are un pic de minte și nu se ia după tobe, în altă parte : în traista toxică a parlamentarului, ministrului și mai ales a premierului Florin Cîțu.

Parlamentarul, ministrul și premierul Florin Vasile Cîțu poartă de mult timp în raniță această bombă cu ceas. Care putea exploda oricînd. Iar riscurile și pericolul imens nu erau pentru limbricul politic Florin Cîțu, ci pentru Romînia. Fiindcă o asemenea informație este, în mod automat, o posibilă pîrghie de șantaj. Pe care o pot folosi persoane sau instituții din Romînia sau din străinătate. Mai e nevoie să explic ce pericol pentru securitatea națională este un ministru de finanțe și un premier șantajabil ?

Dacă pseudo-premierul Cîțu și șobolano-limbricii din spatele lui ar fi avut măcar niște mici urme din ceea ce se cheamă ,, protejarea interesului de stat ,, , ar fi găsit ușor soluții pentru a dezamorsa această bombă cu ceas. Desigur, dacă aveau așa ceva, limbricul Cîțu nici nu se apropia de parlament sau de guvern. Dar presupușii păzitori ,, inteligenși ,, ai patriei au nevoie de șefi șantajabili. Ce mai contează că aceste marionete pot fi șantajate și de străini … Principalul e ca acești cîți să execute ordinele din spatele cortinei troacolore, restul sînt detalii. Detalii toxice, iresponsabile, trădătoare, penale. Dar mereu nepedepsit. Fiindcă ar trebui pedepsiți tocmai pseudo-cîinii ciobănești din cauza cărora stîna suferă mai mult decît de pe urma haitelor de lupi.

Vă mirați că pseudo-premierul Cîțu n-a dat pe nimeni în judecată, deși sînt ani de zile de cînd o grămadă de lume face aluzii străvezii, ori spune explicit că ex-arestatul liberal se droghează ? Nu vă mai mirați. O să aflați detalii, probabil, cînd limbricul Cîțu ne va explica, duios și lăcrămos, ce a crezut el, uneori sau adesea : că praful alb tras pe nas e făină din aia bună, ,, trei nule ,,. Și doar toți greșim, și la tinerețe, și la maturitate, ce naiba …

Doar că, între timp, pe spatele nostru apasă miliardele împrumutate într-una de Florin Cîțu, ministru și premier șantajabil by Klaus Johanis & co. Și el tot șantajabil. Dar asta, desigur, e doar o răutate propagandistico-putinistă.

Închei deci cu o lozincă patriotică & mobilizatoare, ca în frumoșii ani ’50 : Klaus și un cîț distrus / Lăbărtate ne-au adus.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here