Pupincurism dus la extrem. De ziua lui Chirica, directorii au închinat ode primarului pe paginile instituțiilor

„E inadmisibil ca o instituție finanțată din banii noștri să întrețină acest gen de servilism pentru construirea cultului personalității primarului în funcție”, atrage atenția omul de cultură George Pleșu, candidat USR la Consiliul Local Iași

Unul dintre liderii USR Iași, George Pleșu, candidat pentru funcția de consilier local al municipiului Iași, critică servilismul directorilor instituțiilor de cultură din subordinea Primăriei Iași față de primarul Mihai Chirica. Reacția reprezentantului USR vine ca urmare a postărilor făcute pe rețelele de socializare de două instituții culturale cu ocazia zilei primarului Mihai Chirica. Pleșu critică pe directorii Ateneului Tătărași și a Casei de Cultură Mihai Ursachi, a căror atitudine lingușitoare contribuie la construirea cultului personalității primarului Mihai Chirica. Pleșu propune depolitizarea acestor instituții și numirea la conducerea lor a unor persoane desemnate în urma unor concursuri serioase, transparente, pentru a se evita întoarcerea în timp la epoca comunistă.

”De ce tot insist că e nevoie de depolitizarea instituțiilor culturale?

E inadmisibil ca o instituție finanțată din banii noștri să întrețină acest gen de servilism pentru construirea cultului personalității primarului în funcție. Ce treabă are ziua primarului cu Ateneul Tătărași, botezat Național? E doar un exemplu de pesedism migrat către liberalism pragmatic.

 

Toate instituțiile culturale ieșene au nevoie de conducători aleși în urma unor concursuri serioase, transparente, care să includă obiective de performanță clare.

Politica nu are ce căuta în cultura subvenționată din banii noștri! Într-un oraș unde valorile nu sunt doar refrene electorale, orice astfel de ieșire ar fi urmată de o demisie de onoare. Sau de o demitere.” susține George Pleșu pe pagina personală de Facebook.

 

Anul trecut, au făcut-o și mai lată. Ode ceaușiste pe pagina Ateneului

 

În ultimii ani, Ateneul Iași s-a transformat într-o instituție de propagandă a primarului, directorul Andrei Apreotesei devenind pentru Mihai Chirica ceea ce Vadim Tudor era pentru Ceaușescu.

Pupincurismul deșănțat al directorului Ateneului față de primarul Chirica ar face invidios orice lider comunist. Mesajele postate de Ateneu pe pagina de facebook vorbesc de la sine:

”Astăzi, ne îndreptăm atenția și gândurile de recunoștință către unul dintre oamenii fără de care instituția noastră nu ar avea strălucirea de care se bucură în prezent.

Privim cu încredere și admirație spre omul care, prin caracterul său, prin implicarea și determinarea de care dă dovadă zi de zi, contribuie vizibil la transformarea în bine nu doar a Ateneului ieșean, ci a întregului oraș.

La mulți ani, Stimate Domnule, Mihai Chirica!”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here