Puiul lui Fenechiu a crescut mare. Deputatul Cozmanciuc, finantat de un evazionist trimis in judecata de DIICOT

Mugur Cozmanciuc a imprumutat in anul 2018 suma de 1 miliard de lei de la o persoana fizica pe nume Dina Misaila, sotia omului de afaceri Dan Gheorghe Misaila, trimis in judecata de DIICOT @ Anterior, Cozmanciuc a imprumutat 4 miliarde de la un iesean care locuieste intr-o camera de camin si care cu greu poate justifica provenienta banilor

Desi face presing insistent, atat in filiala ieseana a PNL, cat si la membri din conducerea centrala a partidului, pentru a prelua conducerea organizatiei liberale iesene, Mugur Cozmanciuc nu reuseste sa iasa din combinatiile financiare de tip ”Fenechiu”. Copilul de suflet al fostului baron iesean se afunda tot mai tare in combinatii periculoase, cu tenta penala. In 2018, Cozmanciuc si-a oficializat relatia cu un afacerist din Piatra Neamt trimis in judecata de DIICOT pentru o evaziune fiscala de aproximativ 20 milioane de lei. Afaceristul penal a devenit finantatorul lui Cozmanciuc, iar acesta i-a deschis lui si acolitilor sai usa partidului. Afaceristul nemtean a avut tangenta si cu Iasul, unde a tepuit cateva zeci de angajati carora nu le-a mai achitat salariile, bagand firma in faliment. Cozmanciuc invarte banii ca intr-un numar de magie, banii intra intr-un buzunar, sub forma unor imprumuturi, si ies din celalalt buzunar tot sub acoperirea unor imprumuturi. Declaratia sa de avere este oglinda acestui circuit suspect.

Reteaua lui „Pinalti”

Conform declaratiei de avere inregistrata la secretariatul Camerei Deputatilor, Mugur Cozmanciuc a imprumutat in anul 2018 suma de 1 miliard de lei de la o persoana fizica pe nume Dina Misaila. Aparent nimic suspect. Insa, Dina Misaila este sotia omului de afaceri Dan Gheorghe Misaila, fostul patron al firmei de paza Grup Est Security SRL si unul dintre oamenii de afaceri din reteaua fostului primar Gheorghe Stefan, zis Pinalti. Misaila apare in mod frecvent in aturajul lui Cozmanciuc, fiind omniprezent la team-building-urile facute de liberali in statiunea Durau sau in alte locatii ferite de ochii lumii desi nu detine nicio functie in cadrul partidului. De altfel, Misaila pare a fi omul din umbra care controleaza si finanteaza organizatia PNL Neamt. In vara acestui an, sotii Dan si Dina Misaila l-au cununat pe prim-vicepresedintele PNL Neamt, George Lazar, unul dintre oamenii de incredere ai lui Cozmanciuc. Lazar a fost pus cu mana prim-vicepresedinte al PNL Neamt de catre Mugur Cozmanciuc in luna martie a acestui an.

Finantatorul lui Cozmanciuc trimis in judecata de DIICOT

Firma lui Misaila a beneficiat de contracte cu statul cu dedicatie obtinute prin influenta unuia dintre cei mai importanti baroni ai PDL. In acelasi timp, Dan Misaila este trimis in judecata de DIICOT pentru fapte de coruptie, fiind acuzat ca facut parte dintr-un grup infractional organizat specializat in operatiuni de evaziune fiscala si spalare de bani. Prin rechizitoriul nr. 24/D/P/2015 din 17.06.2016 emis de Parchetul de pe langa ICCJ – DIICOT – Biroul Teritorial Neamt, MISAILA GHEORGHE DAN a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat si evaziune fiscala in forma continuata. In perioada 2013 – 2015 Misaila a aderat la gruparea infractionala organizata de catre Trifan George si Trifan Vasile si s-a folosit de mecanismele evazioniste controlate de catre acestia, in scopul degrevarii ilegale a firmei S.C. „GES” SRL al carei asociat si administrator era, de la plata sumelor datorate bugetului de stat, inregistrand in contabilitatea societatii comerciale respective achizitii cu caracter fictiv in suma de 27.074.295,97 lei, in scopul degrevarii ilicite a societatii respective de la plata taxelor si impozitelor datorate. Totodata, in perioada 2010 – 2015, finantatorul lui Cozmanciuc a subcontractat in mod fictiv servicii de paza si protectie catre alte doua societati pe care le controla, respectiv S.C.  Grup Est Security Expert SRL si SC Musashi Power Team SRL, pentru ca plata sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de taxe si impozite pe forta de munca sa fie „transferata” catre cele doua societati si sa nu mai fie achitate efectiv, ceea ce a condus la crearea unui prejudiciu in suma de 9.062.290 lei in cazul SC Musashi Power Team SRL si 1.884.495 lei in cazul S.C. Grup Est Security Expert SRL.

Doarme in camin, dar i-a dat 4 miliarde lui Cozmanciuc

Cozmanciuc nu este la prima ”combinatie” de acest gen. Deputatul iesean a trecut in declaratia de avere faptul ca a luat cu imprumut fabuloasa suma de 400.000 de lei de la consilierul sau Ionut Dulgheriu. Cozmanciuc si-a trecut imprumutul in declaratia de avere in 2016. Dulgheriu sustine ca i-a imprumutat banii in 2016 cand a vandut casa bunicilor de la tara! Toata aceasta facatura miroase de la o posta deoarece, la momentul efectuarii imprumutului, fie ca vorbim de 2014 sau de 2016, Dulgheriu era sarac lipit pamantului, nu detinea nici un bun si isi traise aproape intreaga viata intr-o camera de camin din campusul Tudor Vladimirescu.

Reporterii 7 IASI au incercat sa obtina din partea deputatului Cozmanciuc o explicatie cu privire la imprumutul contractat de la sotii Misaila, insa acest nu a raspuns la apelurile telefonice.

Rares NEAMTU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here