Protest al tinerilor din PSD: „Fără penali la Consiliul Județean Iași” (P)

Tinerii social-democrați au organizat un nou protest împotriva actualului președinte al Consiliului Județean Iași, Alexe Costel, din dorința de a promova etica, moralitatea și bunul simț într-una dintre cele mai importante instituții administrative care guvernează județul. Este încă o încercare de a-l determina pe dublul inculpat Alexe Costel să demisioneze din fruntea Consiliului Județean Iași, să-și retragă candidatura și, asftel, să mai spele din rușinea pe care a adus-o asupra Iașului.

Îmbrăcați în salopete de construcții, tinerii au adus la Consiliul Județean Iași o camionetă încărcată cu tablă, un gest simbol. Pe când era ministru al Mediului, Alexe Costel a luat mită 22 de tone produse siderurgice de la un combinat din Galați.

Pe autoutilitară a fost inscripționat mesajul „Construim în Iași cu tablă de la Alexe”, aluzie la sloganul liberalilor. Tinerii au purtat tricouri și caschete în culorile tradiționale ale partidului pe care penelistul îl reprezintă. Pe echipamente a fost imprimat: „Fără penali la Consiliul Județean Iași!”. De asemenea, numerele de înmatriculare ale camionetei au avut și acestea o simbolistică: IS 2024 HOȚ în față și IS 2024 FUR în spate.

Acțiunea celor din TSD este în aceeași notă cu poziția exprimată public de președintele PSD Iași, Bogdan Cojocaru (40 de ani), de formație IT-ist și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. Cojocaru a precizat: „Mandatul liberalului Alexe Costel a fost unul al scandalurilor de corupție, nu al investițiilor. La conducerea instituțiilor administrative nu mai au ce căuta indivizi certați cu legea, inculpați în multiple dosare penale, care administrează în continuare banii tuturor contribuabililor din județ. Avem nevoie de oameni competenți, integri, care să impună respect la București și asupra cărora nu planează suspiciuni sau acuzații de corupție”.

În prezent, Alexe Costel este judecat în două dosare penale, într-unul fiind acuzat de luare de mită și instigare la delapidare, iar în celălalt de abuz în serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here