Protest al dezvoltatorilor în centrul Iașului. Un proiect din Copou este blocat de ani buni la Primărie- FOTO, VIDEO

 

Reprezentanții unor firme de construcții au protestat astăzi, 18 aprilie 2024, în fașa sediului primăriei Iași, nemulțumiți de faptul că administrația locală blochează un proiect imobiliar din zona Copou. Reprezentanții firmelor Euromelana Construct SRL și Lukatab SRL, cele care lucrează la proiectul Mon Jardin din zona Copou, au protestat în fața Palatului Roznovanu, cerând ca autoritatea locală să elibereze toate avizele pentru proiectul de la strada Antonin Ciolan. Investiția derulată de compania LCA Imobiliare, societate deținută de dezvoltatorul Lucian Caras, are dificultăți și din cauza opoziției Stațiunii de Cercetare care nu își dă avizul necesar traversării șoselei Antonin Ciolan, arteră care face legătură cu investiția și șoseaua principală de acces. Cum cele două instituții s-au împotmolit în cereri de avize, dezvoltatorul s-a adresat instanței de judecată și a cerut că Primăria, cât și stațiunea să fie obligate să elibereze acel document pentru demararea investiției. Doar că Primăria refuză în continuare să aplice legea, ceea ce a dus la nemulțumirea constructorului și la protestul din fața sediului municipalității.

Se stăruie în vederea obținerii unui drept de trecere sau servitute de trecere din partea SCDVV lași pe strada Prof. Dr. Antonin Ciolan, de mai bine de un an și jumătate, în condițiile în care din adresele MADR, cât și memoriile tehnice depuse de experți, precum și din referatul DAPP Iași rezultă că un atare acord din partea SCDVV lași nu ar fi necesar, întrucât aceastp instituție deține în administrare doar suprafața de 100 mp din Str. Prof. Dr. Antonin Ciolan, suprafață care nu are legătură cu interesul nostru privitor la accesul de pe proprietate pe strada Viticultori. Precizăm că dorim să protestăm împotriva refuzului nejustificat al administrației publice locale Iași de a emite autorizațiile de construire în contextul în care subscrisele am încheiat cu dezvoltatorul un contract de execuție lucrări pentru edificarea ansamblului rezidențial, situația administrativă generată de Primăria Iași privându-ne de front de lucru”, se arată în adresa înaintată primăriei de reprezentanții firmelor care au organizat protestul.

LCA Construct Imobiliare SRL, firma care dezvoltă proiectul rezidențial Mon Jardin Copou, a deschis două acțiuni în instanță atât împotriva Primăriei Iași cât și împotriva Stațiunii de Cercetare Viniviticole. Primăria a condiționat eliberarea autorizației de obținerea unui „aviz de trecere” a unui drum public, iar Stațiunea refuză să-l elibereze. Pe strada Antonin Ciolan, din Copou, au fost construite zeci de clădiri pentru care nu a fost necesar acest aviz de trecere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here