Profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi aspru sancționați. Pedepsele ajung până la suspendare pe o perioadă de 7 ani

Profesorii care efectuează meditații cu elevii de la clasele la care predau riscă acum sancțiuni severe, inclusiv concedierea sau suspendarea de la catedră pentru o perioadă de până la 7 ani. Noile reglementări, impuse de Ministerul Educației, marchează o schimbare semnificativă în abordarea abaterilor disciplinare.

Anterior, sancțiunile pentru astfel de comportamente erau mai puțin drastice și erau aplicate rar. Cu noile măsuri, gradul de severitate a crescut considerabil pentru profesorii care încalcă această regulă.

Printre alte abateri disciplinare listate se numără și faptele de violență fizică și verbală îndreptate împotriva elevilor, acțiuni care pun în pericol sănătatea copiilor. Manifestarea convingerilor politice sau religioase în școală, încălcarea statutului și a normelor profesorilor, precum și alte comportamente care ar putea aduce prejudiciu imaginii instituției de învățământ, sunt, de asemenea, incluse în lista de abateri ce pot atrage sancțiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here