Primul magazin de alcool deschis într-o bogată țară arabă. Cine are voie să cumpere băuturi

S-a deschis primul magazin de alcool în istoria Arabiei Saudite, situat în cartierul diplomatic din Riad. Această știre semnificativă marchează o deschidere majoră într-o țară cu tradiții extrem de conservatoare, unde consumul de alcool a fost interzis din 1952.

Potrivit unor informații obținute de CNBC, magazinul este accesibil doar diplomaților nemusulmani, iar autorizarea este validată printr-o aplicație numită Diplo. Regulile magazinului impun restricții stricte, precum interzicerea accesului oaspeților și persoanelor sub 21 de ani, interzicerea fotografiilor, precum și păstrarea telefoanelor mobile în pungi sigure pentru dispozitive mobile.

Achizițiile de alcool sunt supuse unui sistem de cote lunare pentru fiecare persoană înregistrată. Magazinul este un pas mic, dar semnificativ, în direcția deschiderii vânzărilor de alcool către non-musulmani în Arabia Saudită, îndeplinind o cerință pentru diplomați și reducând problema contrabandei de alcool.

Consultantul saudit apropiat de curtea regală a sugerat că aceasta este o mișcare menită să facă față problemei persistente a contrabandei de alcool de către personalul străin al ambasadelor. În prezent, există rapoarte că magazinul este deja „extrem de bine aprovizionat”, atrăgând atenția asupra faptului că acesta poate deveni un model pentru extinderea vânzărilor de alcool în hoteluri și alte locații în viitor.

Deși guvernul saudit nu a confirmat oficial această deschidere, se speculează că aceasta face parte din eforturile mai ample ale regatului de a liberaliza societatea și de a atrage mai mulți turiști internaționali și expatriați. Această schimbare vine în contextul reformelor ample implementate de prințul moștenitor Mohammed bin Salman prin inițiativa Vision 2030, care vizează diversificarea economiei și modernizarea țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here