AVERTISMENTUL șefului armatei britanice: Europenii și cetățenii UK să se pregătească de un posibil război masiv cu Rusia

Șeful Statului Major al forțelor britanice, generalul Patrick Sanders, a emis un avertisment serios către cetățenii britanici, cerându-le să fie pregătiți pentru un posibil război cu Rusia. În cadrul Expoziției Internaționale de Vehicule Blindate de la Londra, generalul a făcut comparații cu marile crize geopolitice din secolul XX și a subliniat necesitatea unei „schimbări” în mentalitatea publicului pentru a face față unui conflict de amploare.

Deși nu a pledat pentru recrutarea militară, generalul Sanders a evidențiat importanța pregătirii civice, sugerând că cetățenii ar trebui să fie pregătiți pentru un război la nivelul celor din Primul și Al Doilea Război Mondial. El a atras atenția asupra invaziei rusești din Ucraina, afirmând că aceasta este un semnal al provocărilor viitoare și că lecțiile învățate din trecut trebuie aplicate acum.

Generalul Sanders a menționat că este nevoie de o schimbare în mentalitate și că cetățenii de rând ar trebui să se pregătească pentru un anumit nivel de mobilizare civică, sugerând chiar formarea unor „armate a cetățenilor”. Acestea ar urma să fie pregătite pentru un război masiv cu Rusia și să sprijine armata profesionistă în cazul unui conflict major.

Cu toate acestea, guvernul britanic a declarat că nu are în vedere sub nicio formă mobilizarea militară obligatorie. Max Blain, purtătorul de cuvânt al premierului Sunak, a subliniat că armata britanică are o tradiție lungă ca forță profesionistă, și nu există planuri de schimbare a acestei stări de fapt.

Avertismentul generalului Sanders vine în contextul în care și alți lideri militari occidentali și oficiali din domeniul apărării trag semnale de alarmă cu privire la riscul unui război major între Rusia și NATO. De asemenea, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, avertizează că NATO trebuie să se pregătească pentru un posibil atac al Rusiei în următorii 5-8 ani. Documente publicate de ziarul german Bild indică posibilitatea unui război hibrid lansat de Rusia în 2024, generând preocupări serioase în rândul țărilor membre NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here