Primarul din Podu Iloaiei dat pe mâna ANI! Firma soției, contracte cu instituții din subordinea Primăriei

Potrivit newspascani.com, primarul orașului Podu Iloaiei, Ioan Alexa, s-a ales cu o plângere la Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese. Publicația newspascani.com dezvăluie faptul că firma soției primarului, SC Alexa Ana Construct SRL, a primit prin încredințare directă contracte de peste 55.000 lei de la Liceul Tehnologic “Haralamb Vasiliu” și Școala A. I. Cuza, ambele instituții fiind subordonate Primăriei Orașului Podu Iloaiei.

„Firma Alexa Ana Construct, a cărui administrator este Alina Ionela Alexa, soția primarului, a câștigat mai multe licitații de furnizare de produse către Liceul Tehnologic “Haralamb Vasiliu” și Școala A. I. Cuza din Podu Iloaiei, dar și cu una din comuna Ruginoasa.

Potrivit portalului de achiziții publice, anul trecut societatea Alexa Ana Construct a închiriat mai multe contracte de achiziții publice, după cum se poate vedea în tabelul alăturat, pentru furnizarea de materiale de construcție de tip termopan.

Licitațiile erau adjudecate imediat, după cum se poate vedea și în documentul atașat. Spre exemplu, în luna septembrie 2021, conducerea Liceului ”Haralamb Vasiliu” cumpără cu 5.300 de lei, pachet tâmplărie PVC cu geam termopan pentru căminul instituției. Aceeași unitate de învățământ achiziționează tot în luna septembrie contra sumei de 3.000 de lei, tâmplărie, ușă și geam simulator.

Școala Gimnazială A.I. Cuza din localitate achiziționează pentru 3.300 lei în octombrie, 1.600 de lei respectiv 15.300 de lei în noiembrie, și 6383, 52 de lei în decembrie aceleași produse de termopan.

Pe data de 5 noiembrie 2021, ora 12.07, Liceul ”Haralamb Vasiliu” introduce o nouă achiziție în valoare de 3.200 de lei, pachet tâmplărie PVC, ce a fost adjudecată de firma soției primarului în aceeași zi, la ora 13.31.

La data de 13 decembrie, ora 13.48 a fost introdusă în SICAP cererea de achiziție din partea Liceului ”Haralamb Vasiliu” pentru parchet, ușă și geam PVC pentru bibliotecă, suma estimată fiind de 2.500  de lei. La o zi distanță, la orele 14.12 cererea este acceptată.

Alți 14.622 de lei a încasat firma soției primarului de la Școala Gimnazială Ruginoasa, pentru un pachet nou tâmplărie și uși PVC.

În cazul celor două unități de învățământ din orașul Podu Iloaiei, Liceul ”Haralamb Vasiliu” și Școala A.I. Cuza vorbim de instituții care au regim de subordonare Primăriei, primarul localității fiind ordonatorul principal de credite.

Agenția Națională pentru Integritate a fost sesizată în acest caz, fiinde deja demarată o verificare. Am încercat în ultimele două zile să obținem un punct de vedere din partea primarului Ioan Alexa, dar acesta nu a răspuns apelurilor telefonice, nici mesajului transmis, pentru a ne oferi un punct de vedere față de conflictul de interese în care se află.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here