Ionel Vatamanu, primarul orașului Târgu Frumos, fals în declarația de avere. ANI i-a făcut plângere penală la Parchet

ANI a anunțat astăzi că a sesizat Parchetul și ANAF în cazul unor falsuri în declarația de avere a primarului orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu. Faptele privesc un împrumut fictiv în valoare de 357.000 lei cu societatea TAC-TAC SRL. Primarul Ionel Vatamanu a mai fost condamnat pentru conflict de interese după ce a concesionat un teren al primăriei către firma familiei. Deși a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare și interzicerea exercitării funcției, Vatamanu nu și-a pierdut mandatul de primar, fiind salvat de fostul secretar al orașului.
Comunicatul ANI:

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către  VATAMANU IONEL a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal (normă juridică în vigoare începând cu data de 01.02.2014), întrucât mențiunile făcute în declarațiile de avere depuse în perioada 2015 – 2017, referitoare la un contract de împrumut încheiat cu o societate comercială în anul 2014 și scadent în anul 2024 sunt în neconcordanță cu declarațiile ulterioare ale acestuia referitoare la respectivul împrumut .

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași – Inspecția Fiscală Persoane juridice pentru efectuarea de cercetări specifice inspecției fiscale în vederea stabilirii realității unor tranzacții identificate urmare a informațiilor rezultate din activitatea de evaluare a declarațiilor de avere cu privire la posibila existență a unor fapte de încălcare a legislației fiscale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here