Primarul Chirica & tanti Aurica, nașii muzeului inexistent

Să vezi și să nu crezi ce mai scrie presa dujmănoasă, plătită de inamicii crînceni ai progresului ieșean  & galactic : cică muzeul ăla municipal, pentru care s-au cheltuit o grămadă de bani din bugetul local ieșean, nu-i de fapt muzeu de-a binelea , ci doar o clădire scumpă, cu firmă pompoasă de ” muzeu „.

Mai exact, dujmanii culturii chiricisto-bahluieze scriu că povestea nășită de primar, în cumetrie cu mătușa Aurica Ichim, directoarea ficțiunii în cauză, ar fi doar o parascovenie ca de bîlci, fără acreditare de la Ministerul Culturii și fără aviz de înființare.

Mde, or fi dujmanii primarului pitic mai răi ca tătarii din Crîm, da’ lucrurile par să se cam lege și să fie plauzibile, dacă ne amintim că cvasi-muzeul a fost inaugurat cam cu sălile pline de aer si pereții goi, de ziceai că-i Muzeul Vidului Ieșean, ori Memorialul Cutiei Craniene & Ucrainiene a Primarului Chirica.

Ei, da’ chiar dacă ar fi așa cum scriu cî’nii turbaț’ plătiț’ di opoziția mîrșavî, nu-i totul pierdut : există o soluție pentru a duce muzeul municipalnic pe culmile luvruismului mondial și ale pradoității europene.

Soluția e simplă, și e legată doar de prezența a două exponate de calibru, care vor aduce înspre clădirea muzeoidă un aflux imens de vizitatori, veniți din toate colțurile lumii, ba chiar și din toate colțurile rotunde & cuantice ale galaxiei.

Primul exponat la care turiștii vor trage ca musca la cacao ar putea fi o replică la scara 1/ 1 , din mușama sau celofan împăiat cu vrejuri de fasole, a celui mai mare primar pitic din lume : Chiricus Mini-Securicius Bulbucius Bahluviensis ( sau ” Micul Pîrț Uriaș de Bahlui ” , în varianta populară ).

Al doilea exponat senzaționalicios ar putea fi tot o replică, din cauciuc umflat cu pompa, a celei mai jmechere ex-propagandiste comuniste, ajunsă propagandistă capitalistă & chiricistă : Haurica Sculer-Matrițerica Țățicoforma ( sau ” tanti Găurica de la strungărie „, în versiunea de fabrică din Republica  Socialistă Romînia ).

Odată cu intrarea în patrimoniul muzeal ieșean a acestor două exponate magnifice, magnetice și mangalitice, Luvrul va trage rapid obloanele, Prado va deveni șaormărie, iar Ermitajul – magazin de blănuri și vodcă.  Chiri’ si tanti-Aurica / Bagă în muzee frica ! Mult suptces !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here