Ce este dermopigmentarea? Interviul cu specialistul Dana Bocancea

  1. Astăzi ne-am propus să aflăm de la tine Dana, ce înseamnă să fii Tehnician în dermopigmentare și ce presupune de fapt micropigmentarea?

 

Mă bucur că pot împărtăși cu voi câteva dintre detaliile demopigmentării și că astfel pot fi de folos domnișoarelor sau doamnelor care își doresc sau se gândesc să încerce o astfel procedură.

În opinia mea, tehnician în dermopigmentare înseamnă în primul rând multe cunoștințe în domeniu, înseamnă dăruire, încredere din partea clientului, puțină psihologie combinată cu prietenie și mai mult decât atât înseamnă armonie, frumos și naturalețe.

Dermopigmentarea cuprinde mai multe ramuri cum ar fi: micropigmentare, microblading, tricopigmentare (dermopigmentarea scalpului) și dermopigmentarea aureolei mamare.

 

  1. Care este cea mai des întâlnită procedura în dermopigmentare?

 

Cea mai cerută procedura la momentul actual este micropigmentarea sprâncenelor. Această se efectuează cu aparatul electric de micropigmentare și este așa numită tehnică powdering/cu efect de fard. Practic eu voi insera cu ajutorul aparatului , mici pixeli în interiorul formei  anterior desenate pentru a obține în linii fine, acel efect de sprânceană fardată și definire a sprâncenelor.

 

  1. Care este diferența dintre Microblading și Micropigmentare?

 

Dacă la micropigmentare se va lucra cu aparatul electric pentru a formă acei pixeli, la microblading situația e puțin diferită. Procedura de microblading se efectuează manual, cu stiloul de microblading căruia i se va atașa în capăt o mică lamelă formată din mai multe ace fine cu care se trasează și imită firul natural din sprânceană, direcția de creștere a acestuia, grosimea lui și inclusiv culoarea naturală, pentru a completa forma și golurile din sprânceană.

Această tehnică mai este cunoscută și sub denumirea de fir cu fir.

 

  1. Pot fi aceste două tehnici combinate între ele?

 

Desigur. Cele două tehnici se pot combină între ele la cererea clientei în momentul în care se dorește o sprânceană mai plină sau capul sprâncenei  să nu fie fix definit  sau atunci când avem capul sprâncenei  bogat în fire însă corpul acesteia necesită completat, iar tenul fiind unul gras nu ne permite  tehnică fir cu fir și alegem procedura de micropigmentare pentru o rezistență în timp, ori atunci când clientă își dorește combinarea celor două tehnici pentru a obține un efect ombre, natural.

 

  1. Ai menționat faptul că tehnica fir cu fir nu permite efectuarea acesteia pe un ten gras. Pe ce tip de ten este indicat a fi efectuată această procedură?

 

Așa este. Tenul gras, chiar și cel mixt complică puțin lucrurile în micropigmentare în sensul în care glandele sebacee produc  mai mult sebum decât este necesar pentru piele, iar sebumul va difuza foarte mult în piele intensitatea pigmentului aplicat întrucât la vindecare nuanța va fi mai deschisă cu 70-80%. În cazul în care tehnica fir cu fir va fi efectuată pe un astfel de ten, odată vindecate, firele se vor uni rezultând mici pete.

Tehnica powdering este ideală pentru acest tip de ten în timp ce tehnica fir cu fir se recomandă tenurilor normale sau uscate.

 

  1. Ai adus în discuție la un moment dat termenul de „vindecare”. Ce implică această denumire?

 

Mă refer aici la faptul că sprâncenele nu vor arată rezultatul final încă de la prima ședința de micropigmentare/microblading. Există un întreg proces de modificare a sprâncenelor ce durează până la 30 de zile de la prima ședința. Imediat după procedura de bază, sprâncenele vor avea o formă frumoasă dar vor fi ceva mai intense ca nuanță pentru că timp de 24 de ore acestea vor formă o crustă care în 4-5 zile se va exfolia în mod natural ajungând la un rezultat provizoriu. Până la împlinirea perioadei de 3-4 săptămâni când clientă revine la cea de a două ședința numită retuș, pigmentul va reveni treptat în sprânceană. Un rol important în acest proces de vindecare îl deține și deținătoarea sprâncenelor propriu zise. 50% din rezultatul final se datorează și îngrijirii corespunzătoare.

 

  1. Este micropigmentarea  același lucru cu  clasicul tatuaj sau se aseamănă din diferite puncte de vedere?

 

Procedurile de tatuaj corporal sunt aceleași peste tot în lume dar chiar dacă se aseamănă, micropigmentarea nu este același lucru cu tatuarea clasică a sprâncenelor.

Micropigmentarea este un tatuaj semipermanent pentru care se utilizează materiale și consumabile sterile și de unică folosință că și în cazul unui tatuaj clasic însă această este mai *blândă* decât tatuajul clasic tocmai pentru că pigmentul se introduce în dermul superficial al pielii și nu în hipoderm ca la un tatuaj clasic. Diferența o mai fac aparatele folosite și pigmenții. În trecut se utilizau aceeiași pigmenți pentru tatuajul corporal cât și pentru cel de pe față dar în prezent  lucrurile s-au mai schimbat.

În cazul micropigmentării, pigmenții au o durabilitate de la 1 la 3 ani fiind estompați  treptat  prin regenerarea naturală a pielii în timp ce pigmenții corporali au o rezistență în timp mult mai mare sau chiar pe viață în unele cazuri.

Consider că durata micropigmentării  este un aspect extrem de convenabil  deoarece clienții doresc anual să schimbe tehnica sau forma  având în vedere trăsăturile noastre mereu în schimbare și nu numai. Și tehnicile se schimbă de la an la an.

 

  1. Cu siguranță toate doritoarele își vor să afle dacă doare această procedura că și la tatuajul clasic.

 

Cum spuneam, micropigmentarea se lucrează în dermul superficial al pielii pentru un rezultat ideal, ceea ce face ca durerea să fie minimă, însă la o astfel de procedură se folosesc oricum creme, spray, plasturi anestezici pentru confortul clientei.

Majoritatea clientelor mele susțin faptul că pensatul chiar doare în comparație cu micropigmentarea.

Așadar, cu siguranță muzica de pe fundal va atrage mai mult atenția decât aparatul sau stiloul plimbându-se prin sprâncene!

 

 

  1. În final, ce le recomanzi doamnelor și domnișoarelor care doresc să își facă o astfel de procedură?

 

Le recomand cu drag să încerce fără frică aceste proceduri în funcție de nevoia fiecăreia, dar prin mâinile unui bun specialist, pentru că pentru 1-2 ani vor purta semnătură acestuia în sprâncene, multă grijă în întreținerea after-procedură pentru că de voi, dragelor, și de sfatul specialistului depinde rezultatul final ideal. Să alegeți igiena mereu în detrimentul tuturor fotografiilor de pe site-urlle de socializare pentru că este foarte important ca ustensilele să fie sterilizate, de unică folosință și deschise în față voastră acolo unde mergeți pentru o astfel de procedură. Alegeți să aveți încredere în cunoștințele unui specialist informat și dornic să facă sprâncene fericite!

Sprâncenele sunt rama fetei și cu siguranță toate ne dorim o ramă frumoasă!

Pe Dana o găsiți aici: https://www.facebook.com/sprancene.danabocancea/

Andrei VILICHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here