Primăria Iași, rezervor de debilași

Legendele urbane citează Caracalul drept grădină a pseudo-minunilor bizar-penibile, izvorîte din prostia grea a unor bălălăi-șefi din construcții, administrație locală, urbanism și alte domenii de care ne lovim în viața cotidiană.. Macaraua uitată în curtea interioară a unui bloc cu perimetru închis e doar un exemplu din seria acestor episoade demne de ,, Cascadorii rîsului ,,. Sau jderului. Ori plînsului, dacă ar fi să uităm că Romînia e, vorba poetului, ” o țară tristă, plină de umor „. Sau horror.

Caracalenii jură pe Marius Tucă și pe Dan Diaconescu Direct că toate aceste povești legate de orașul lor sînt doar invenții. Dar nu-i bai, chiar dacă ar fi așa, există un oraș mai mare și mai celebru care e gata să preia coroana de rezervație ne-naturală a tîmpeniei administrative : Iașul, capitala moartă a Moldovei și așa-zisa  ” capitală culturală a Romîniei „.

Cu cîțiva ani în urmă, pe cînd primar al tîrgului era actualul pușcăriaș Gheorghe Nichita, marii specialiști primărezi s-au făcut de tot rîsul, înainte de inaugurarea pasajului auto subteran care face legătura între centrul orașului și cartierul Păcurari. După cum a scris presa locală, spre amuzamentul ieșenilor,  cu puțin timp înainte de tăierea cu tam-tam a panglicii festive, inginerii nulii măsurau lățimea pasajului, sub supravegherea primarului, ca să vadă dacă pot trece pe acolo, simultan, două autobuze circulînd în sensuri opuse. Ca în bancurile cu proști, nu ca în proiectele cu calcule elementare.

Desigur, primarul și propagandiștii lui au zis atunci că nici vorbă de așa ceva, ei erau pe acolo doar așaaa, în trecere, și măsurau doar de formă, ca să vadă cîți elefanți încap împreună prin pasajul auto subteran. La fel cum zic și acum cei de la firma de transport a primăriei, CTP ( ex-RATC / RATP ), cînd sînt întrebați de ce trebuie modificate peroanele stațiilor de tramvai, ca să poată circula noile tramvaie poloneze, care au ajuns de ceva vreme în oraș, dar stau deocamdată în depou.

Desigur, nici vorbă de tîmpenia marilor specialiști de la firma de transport a primăriei. Ăsta e doar un răutăcism de neștiutori, dacă nu cumva e chiar propagandă rusească, cum zic primarul Chirica și alții ca el, cînd nu le convine că  se pune reflectorul pe mînăriile de doi lei și pe tîmpeniile lor jalnice, care se văd de la o poștă. Deci să vă fie clar : modificarea peroanelor din stațiile de tramvai era stabilită demult, încă din vremea lui Burebista, și n-are nici o legătură cu vreo nepotrivire a noilor tramvaie cu vechile peroane. Nu vă lăsați manipulați de propaganda rusească ! Primăria lui Chirica nu greșește cu nimica !

Să sperăm că și trotuarul din fața primăriei se va potrivi, pînă la urmă, cu treptele de urcare în duba venită de la DNA. Cu sau fără scăunel ajutător pentru primar pitic, mediocru și penal. Dar cu oprire finală în stația Dr. Vicol. Cu peronul pe partea nașpa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here