Prima-Food, pe buza prapastiei! Datorii de 10.000 de euro la E.ON

Cunoscutul lant de minirestaurante fast-food, Prima, cu puncte de desfacere in mai multe zone importante din Iasi, risca falimentul din cauza situatiei financiare precare. Aflata in insolventa si sub obladuirea unui administrator judiciar, SC Prima-Food SRL, a fost actionata in judecata pentru neplata gazelor naturale. Datoriile firmei catre furnizorul E.ON Energie Romania depasesc suma de 43.000 de lei.

 

Lantul de fast-food-uri care functioneaza sub sigla Prima-Food a ajuns in groapa datornicilor. Societatea care se ocupa  de buna functionare a mini-restaurantelor specializate in servirea de mancaruri rapide risca desfiintarea totala daca nu-si plateste debitele restante. Recent, juristii si avocatii E.ON Energie Romania au actionat in judecata SC Prima-Food SRL pentru ca nu si-a platit la timp facturile pentru furnizarea gazelor naturale. Cu tot cu penalitati, datoria a fost calculata la aproximativ 10.000 de euro. Intr-o plangere adresata Judecatoriei Iasi, avocatul Florin Corneanu, cel care reprezinta interesele E.ON, a solicitat magistratilor sa emita o ordonanta prin care sa oblige firma debitoare la plata sumei totale de 43.000 de lei, din care 551 de lei reprezinta penalitatile de intarziere. De partea cealalta a  baricadei, administratorul Prima-Food, Iulian Taraboanta, arata ca documentatia E.ON care contine calculul facturilor restante nu ar fi fost intocmita corect. Mai mult, aparatorul lantului de minirestaurante fast-food, avocata Iuliana Ionescu, subliniaza faptul ca Prima se afla in procedura  insolventei iar acest fapt suspenda de drept toate actiunile judiciare, extrajudiciare si masurile de executare silita.

 

Taraboanta:  “E.ON a gresit. Calculele nu sunt corecte”

 

In replica, administratorul SC Prima-Food SRL, Iulian Taraboanta, sustine ca toate calculele facute de reprezentantii furnizorului de gaze naturale sunt gresite. “Nu recunoastem aceasta datorie cu atat mai mult cu cit noi am functionat in spatii comerciale pentru care era necesar, pentru buna functionare a societatii, sa existe o continuitate in furnizarea de servicii de alimentare la reteaua de gaze naturale. Prin urmare, consideram ca a existat o continuitate in achitarea facturilor fiind efectuate plati catre pretinsa creditoare pentru a nu fi deconectati de la reteaua de gaze naturale. Analiza documentelor depuse de E.ON nu permit un calcul corect si concret al debitului”, considera Taraboanta. De aceeasi parere este si avocata Iuliana Ionescu, cea care reprezinta firma Prima-Food in justitie. Intr-o intampinare depusa la dosarul cauzei, aparatorul considera  ca acest proces nu-si are rostul din moment ce societatea care se ocupa de administrarea lantului de minirestaurante fast-food se afla acum procedura insolventei. “De la data deschiderii procedurii de insolventa se suspenda de drept toate actiunile judiciare, extrajudiciare si masurile de executare silita pentru realizarea creantelor asupra averii unui debitor. Pentru aceste motive, noi solicitam suspendarea procesului pana la solutionarea definitiva a dosarului de insolventa ce poarta nr. 3559/99/2018.”, arata avocata Ionescu. In prezent, SC Prima-Food SRL se afla in procedura de insolventa, fiind sub tutela administratorului judiciar Cabinet Individual de Insolventa “Subtirelu Iolanda”, cu sediul in localitatea Onesti, judetul Bacau. In documentele oficiale ale societatii Prima-Food SRL, patronul Iulian Taraboanta figureaza ca si administrator special.

 

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here