Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Drepturile și credința românilor trebuie să fie respectate!

**Pandemia ne-a îndepărtat unii de alții și ne-a făcut să fim mai preocupați de noi, decât de semenii noștri**Nu opriți românii să meargă la biserici**Avem mare nevoie să redescoperim sentimentele și trăirile umane**

Suntem cu doar câteva zile înainte de cea mai mare sărbătoare creștin-ordoxă: Învierea Domnului. Paștele a adus omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin jertfa lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioși și necredincioși.

Paștele reprezintă un moment de reîntregire al familiei, când românii din țară și de peste hotare se regăsesc la aceeași masă, împărtășind împreună necazurile și bucuriile.

Încă de acum o lună, tot de la tribuna Parlamentului, făceam un apel către autoritățile statului să gândească o strategie pentru a evita situația rușinoasă de anul trecut. Atunci, românii au fost nevoiți să stea în case și nu au avut posibilitatea să meargă la biserici, să ia lumină și să asculte slujba de Înviere.

Acest lucru nu trebuie să se mai înâmple niciodată! Greșelile care s-au făcut acum un an, nu trebuie să se mai repete. Discuțiile autorităților statului cu reprezentanții bisericii trebuie să fie permanente și constructive. Cred că ne-a încercat destul de mult pandemia, pentru a mai suferi și din cauza nepriceperii unui Guvern nepăsător și indolent.

Poporul român este unul majoritar creștin-ortodox, iar credința, împreună cu patriotismul sunt două trăsături definitorii încă de la primele dovezi ale existenței neamului nostru.

Atrag, încă o dată atenția. Nu opriți românii să meargă la biserici! Guvernul are obligația să ia toate măsurile necesare astfel încât toți cei care doresc să poată participa nestigheriți la procesiunile bisericești, chiar dacă, din păcate, liderii noștri nu au arătat niciun moment până acum că au credință sau că le pasă de credința românilor. Nu mă interesează și nu este treaba mea să comentez aceste lucruri. Spun doar atât. Drepturile și credința românilor trebuie să fie respectate!

Avem mare nevoie să redescoperim sentimentele și trăirile umane. Pandemia ne-a îndepărtat unii de alții și ne-a făcut să fim mai preocupați de noi, decât de semenii noștri.

În încheiere, adresez tuturor românilor cele mai frumoase gânduri, sărbători liniștite, cu sănătate și bucurii. Să dea Dumnezeu, ca acesta să fie ultimul an în care vom petrece sărbătorile pascale cu măsuri restrictive și, încă, departe de normalitate.Hristos a Înviat!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here