Poliţistele şpăgare de la Locală: apartamente de lux, bolizi şi vacanţe exotice, cu salarii de 5.000 de lei fiecare

Trei polițiști locali din sectorul 1 al Capitalei au fost arestați pentru 30 de zile, fiind acuzați de luare de mită de la patronii teraselor, în loc să îi sancționeze pentru nereguli. Luxul afișat de aceștia în social media – vacanțe exotice, vile, apartamente și petreceri exclusiviste – a ridicat suspiciuni, procurorii considerând că acest stil de viață nu putea fi întreținut din salariile de bugetari.

Profilul Suspecților

Marina Roxana Avram

Marina Roxana Avram este considerată coordonatoarea șpăgilor. Deși declarația ei de avere sugerează o viață modestă, este suspectată că ar fi primit mii de euro bani negri.

Florentina Iordache

Florentina Iordache, complicea lui Avram, trăiește un stil de viață opulent. Ea deține trei apartamente de peste 100 de metri pătrați și o mașină de lux, având un salariu sub 5.000 de lei pe lună. Pe rețelele de socializare, cele două polițiste etalau luxul prin fotografii din vacanțe exotice și petreceri exclusiviste.

Detaliile Anchetei

Mită și Corupție

În ianuarie 2023, Avram și Iordache ar fi primit 6.000 de euro de la un om de afaceri, promițându-i că îl vor ajuta să scape de un dosar penal pentru construcții ilegale. Majoritatea banilor erau obținuți în urma controalelor formale pe care le făceau.

Complicitatea Administrației Locale

Procurorii susțin că rețeaua de corupție era alimentată și de complicitatea administrației locale. Patronii teraselor primeau autorizații de construire de la Primăria Generală, iar avizul de funcționare de la Primăria Sectorului 1, unde începeau ilegalitățile. Pentru suma corectă, o construcție de 40 de metri pătrați putea fi extinsă de cinci ori fără nicio amendă.

Rolul Poliției Locale

Majoritatea teraselor din zonele de lux ale Capitalei funcționează fie fără autorizație, fie s-au extins ilegal. Rolul angajaților de la Poliția Locală era să verifice și să sancționeze aceste nereguli, dar în realitate, închideau ochii în schimbul mitei. Din 2023 și până acum, cei trei suspecți au încasat din șpăgi 19.000 de euro.

Conducerea Compartimentului de Control

Complicea celor două polițiste este șeful lor, Dragoș Voinea, care conduce compartimentul Controlul Activități Comerciale din Poliția Locală a sectorului 1. Și vila impunătoare a acestuia a fost percheziționată de procurori.

Cei trei ar putea fi condamnați la 10 ani de închisoare, după ce șefa compartimentului Juridic i-a denunțat. Aceasta a adus lumină asupra activităților ilegale ale colegilor săi, conducând la arestarea lor.

Sursa: Observator

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here