Poliția Locală (încă) nu e călare pe situație

Proiectul Poliției Locale Iași de a înființa o patrulă de polițiști călare nu pare să aibă succes pentru moment dat, niciun ieșean nearătându-se doritor de a ocupa un astfel de post.

„Instituția noastră va organiza în perioada următoare un nou concurs pentru ocuparea a șase posturi de polițiști locali vacante. La primul concurs nu s-a înscris niciun candidat”, a precizat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.

Acesta a mai amintit și faptul că polițiștii și caii vor ieși la plimbare prin zonele pietonale, greu accesibile pentru autoturisme, și prin parcuri, și nu vor avea atribuții la regimul circulației. Caii polițiști vor patrula sub sloganul „Și eu voi contribui la realizarea unui climat optim de ordine și siguranță publică”. Cabalinele vor purta chiar și „uniformă”, urmând să aibă înscrisurile Poliției Locale pe hamuri.

Deocamdată, cei cinci cai, Cato, Yldau, Dancer, Dries și Csuffy, care au costat aproximativ 86.000 lei, rămân cazați în Bucium, până se va găsi cineva dornic să-i încalece. De menționat că nici acest lucru nu stă la îndemâna oricui, pentru că un polițist local va putea să călărească doar dacă are un atestat special, obținut în urma unor lecții de echitație, și după ce se va împrieteni cu animalele…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here