Ieșenii se pregătesc vineri de cutremur

Deoarece în data de 4 martie 2017, se vor împlini 40 de ani de la cutremurul din 1977, cu o zi înainte, la ora 12:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi va invita toţi cetăţenii judeţului Iaşi să ia parte la un exerciţiu de pregătire de amploare, prin simularea unui cutremur.

Toţi cetăţenii, oriunde s-ar afla (la serviciu, acasă, la şcoală etc.), trebuie să se comporte ca în cazul producerii unui cutremur real, timp de 1 minut. Nu va fi necesară întreruperea alimentării cu utilităţi (curent electric, apă, gaz) sau alte măsuri posibile în caz de cutremur.

Scopul principal al acestei simulări este de a pregăti populaţia pentru un cutremur puternic, pentru ca oamenii să învețe ce trebuie să facă înainte, în timpul dar şi după cutremur.

Activitatea este promovată pe pagina de internet www.isujis.ro şi pe pagina Facebook a inspectoratului, dar şi pe site-ul www.nutremurlacutremur.ro, unde veţi găsi şi măsurile de protecţie la cutremur, măsuri care ar putea să vă salveze într-o zi viaţa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here