PNL-istul Chirica onorează o slugă jegoasă a ocupanților ruși din Basarabia

despre rahatul biped, vîndut drept aur patriotic

 

Primarul ex-pesedist al Iașului, adică proaspătul liberal Mihai Chirica, e hotărît să meargă pînă la capăt cu nesimțirea porcească, prin care vrea să le vîndă ieșenilor hoția drept cinste, mizeria drept curățenie sau reziduurile umane drept exemple pentru comunitate. Altfel nu se explică propunerea de a acorda titlul de cetățean de onoare al orașului, peste cîteva zile, unei jegoase slugi a ocupației sovieto-ruse din Basarabia căzută sub șenilele Armatei Roșii – Ion Hadîrcă, fost propagandist de frunte al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică, ajuns acum senator ALDE.

Cei care vor să afle amănunte, pe larg, despre tîrîtorul ordinar Hadîrcă, lingător grețos al cizmei rusești, pot citi articolul de la acest link, publicat acum doi ani, cînd nu era campanie electorală, și mizeriile liberale nu făceau din rahat – cetățean de onoare : https://www.observatorcultural.ro/articol/un-colaborationist-sovietic-senatul-romaniei-ion-hadarca..Cei grăbiți pot citi, în rîndurile care urmează, un rezumat al meritelor acestui slinos moral, pe care un alt slinos, primarul liberal Chirica, îl consideră demn de a sta alături de adevăratele personalități, ca model pentru toți ieșenii.

Fiu de politruk sovietic, Ion Hadîrcă și-a început din tinerețe cariera de slugă a ocupanților ruși, lingînd poetic eroii Uniunii Sovietice și primind, ca răsplată pentru linsul lui slugarnic, premiul Uniunii Tineretului Comunist din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească. Tot ca răsplată a fost angajat și în presa subordonată partidului comunist. Iar ca o slugă supusă, tovarășul Ivan Gadîrka a mulțumit corespunzător ocupanților sovieto-ruși, scriind o carte închinată alfabetului străin, rusesc, cel care alungase literele latine din Basarabia, pentru ca Prutul să devină și mai separator, iar Romînia și mai străină pentru basarabenii aflați sub ocupație. Cartea deformantă scrisă de tovarășul Gadîrka / Hadîrcă era pentru copii, fiindcă otrava sovietică, alienantă și anti-romînească, trebuia băgată în capul băștinașilor de la vîrste mici, ca să-și facă efectul cît mai repede și cît mai puternic.

Fiind o slugă de nădejde a ocupanților ruși, tovarășul Ion Hadîrcă a fost numit secretar al partidului comunist sovietic la Uniunea Scriitorilor din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească. Adică la una dintre principalele pîrghii propagandistice comuniste, prin care puterea ocupantă băga în mintea oamenilor mizeria toxică alienantă : moldovenii și romînii sînt popoare diferite, ” limba moldovenească ”  e diferită de limba romînă, romînii au fost ocupanți în Basarabia etc.

Reformele lui Gorbaciov l-au găsit pe tovarășul Ion Hadîrcă în funcția de politruk-șef al propagandei comuniste scriitoricești. Dar asta nu l-a împiedicat să-și întoarcă pe dos haina de lingău al ocupanților ruși și să se bage în față, ca un prostituat profesionist, la tribuna mișcării de redeșteptare națională a basarabenilor. Așa a început noua carieră a jegosului  colaboraționist sovietic Ivan / Ion Gadîrka / Hadîrcă – cea de mare patriot rrromîn. Carieră de succes, de vreme ce trecutul lui anti-romînesc pare uitat cu totul, ca și cum nici n-ar fi fost.

Zilele trecute, tovarășul Ion Hadîrcă a primit Premiul Național al Republicii Moldova din partea guvernului patronat de o altă slugă a Kremlinului, președintele Igor Dodon. Nu-i nici o mirare, mielul șmecher suge la două oi: tov. Gadîrka ia cu o mînă leafa de senator al Romîniei, iar cu cealaltă premiul de 100.000 de lei de la la guvernul rusofil și anti-romînesc al Republicii Moldova. Doar banii n-au miros, nu ?

Avînd tov. Ion Hadîrcă mîinile așa ocupate, probabil că primarul liberal Chirica va trebui să-i atîrne panglica onorifică ieșeană de mînerul abdominal. Cu pupăturile de rigoare, în același loc. Desigur, într-o țară normală, și tovarășul Gadîrka, și onoratorii lui din Consiliul Local Iași ar fi meritat scuipați, fie și doar verbal, de ieșenii care mai au un pic de simț al onoarei. Dar de unde simț, de unde onoare ….? În intestinul gros nu s-a descoperit așa ceva.

Dați-i naibii, deci, pe toți deportații și pe toți morții basarabeni din pustiurile rusești, pe toți cei care n-au mîncat de pe jos în vremurile sovietice, pe cei care au murit sau au suferit în războiul din Transnistria, pe Ilie Ilașcu și ai lui, pe toți basarabenii, la urma urmei. Cînd slugile jegoase ale ocupantului sovieto-rus ajung în Senatul Romîniei și sînt onorate în casa lui Vasile Pogor din vechea capitală a Moldovei, restul e tăcere. Și o imensă grămadă de rahat uman.

Cu tricolor în vîrf. Ca o bomboanâ tărcatâ pe coliva iluziilor romîneze.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here