PMP Iași, rezervația penibililor

Fiindcă și micile insecte politice mimează alegerile interne, la PMP Iași a fost votată o nouă / veche conducere. Pe lîngă gașca vechiului leorbăitor băsesc Petrică Movilă, zis și ,, auto-mușcătorul de ureche ,, , în fruntea băsiștilor bahluiezi de ziua a opta a fost proptit, prin ordin ,, de la centru ,, , și un papagal de calibru redus din stînga Prutului, pe numele lui Constantin Codreanu, actualmente deputat din partea ,, romînilor de pretutindeni ,, basarabeni.
Ultima ispravă a acestui papagal penibil a fost micuțul procent obținut la recentele alegeri pentru primăria Chișinăului. Micuț, adică sub pragul minim pentru viitoarele alegeri parlamentare din R. Moldova. Asta deși pentru papagalul Codreanu s-a încordat însuși golanul Băsescu, plus restul lui de relații din SIE, astfel că pentru susținerea băiatului băsesc a fost adus peste Prut chiar și ex-pesedistul primar de Bahlui, piticul uriaș Mihai Chirica. Fără vreun efect, după cum s-a văzut. Doar o confirmare că marioneta Mișu Chiri’ răspunde la alte ordine decît cele venite de la alegătorii ieșeni.

Dar procentul mic obținut de noul șef PMP-ist de Bahlui nu e primul episod penibil din biografia jenantului băsist Codreanu. Pe cînd era, chipurile, doar activist civic, Costică-cifră-mică a participat la o emisiune a unui alt mare patriot romînez din Basarabia, pe numele lui de băcăuan Victor Nichituș. Participare declasantă pentru marele rrromîn Codreanu, fiindcă numitul Nichituș contribuise, cu vocea proprie, la realizarea unui clip electoral al comuniștilor lui Voronin, clip în care partenerul de emisiune al actualului șef PMP povestea alegătorilor din Republica Moldova cum dușmanii din Romînia tocmai aruncaseră în aer un dig de pe Prut, ca să-i înece pe sărmanii basarabeni.

Ca și cum asta nu era de-ajuns, moderatorul Nichituș era beat în mod evident în timpul emisiunii. Dar asta nu l-a împiedicat pe actualul deputat PMP-ist Codreanu s-o facă pe niznaiul, singura lui reacție fiind un zîmbet tîmp, afișat cu larghețe pe fața de patriot idiot, gata să mănînce și de pe jos pentru un pic de audiență. Prin urmare, îndemnul pentru astfel de mari luptători pentru rrromînism e simplu : Costică, Costică, / Fă leoarba mai mică / Și fugi, băiețică.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here