Cumătra Tulică nu face trompeta mică

Mihaela Tulică era nu demult portăreasă la primărie, iar acum e șefă la Poliția Locală, mai exact la compartimentul bănos care se ocupă cu controlul legalității construcțiilor. Nu, n-am zis nimic de șpagă, terminați cu aluziile răutăcioase.

Ce calități i-au asigurat fulminanta ascensiune de la uniforma de portăreasă la biroul de șefă peste poliția construcțiilor ? Mai multe, după cum zice lumea ră : e soția colonelului Tulică, șeful jandarmilor ieșeni; e verișoara și cumătra primarului Chirica. Și gata, ce, nu ajunge … ?

Problema e că, în ciuda calităților evidente ale doamnei ex-portărese, treaba a cam început să se împută la biroul condus de ea. Adică scandalurile legate de construcțiile dubioase nășite de biroul dnei colonel s-au tot înmulțit, iar apoi au urmat și niște dosare penale, cum zice tot lumea ră. Dosare care au început să-l cam strîngă în spate pe primarul, verișorul și cumătrul Chirica.

Iar cînd primarul – verișor – cumătru i-a zis șefei de birou – verișoarei –cumetrei Tulică să-și dea demisia, ca să se mai liniștească oleacă apele, dna colonel i-a dat cu flit și a șters-o în concediu. Taadaaaam …

Acuma, întrebarea e simplă : cine e mai tare, jandarmeria sau primăria ? Răspunsul – în episoadele următoare.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here