Petru Movilă cere explicaţii de la şefii Guvernului pentru lipsa finanţării noului Institut de Boli Cardiovasculare din Iaşi

Petru Movilă, preşedintele organizaţiei PMP Iaşi, a solicitat public şefilor Guvernului şi liderilor politici locali aflaţi la guvernare explicaţii privind lipsa finanţării pentru noul Institut de Boli Cardiovasculare din zona comunei Miroslava.
„Domnule Premier Marcel Ciolacu,
Domnule Preşedinte PNL Nicolae Ciucă,
Domnule Ministru Alexandru Rafila,
Domnilor parlamentari PSD Iaşi,
Domnilor parlamentari PNL Iaşi,
Vă cer public să explicaţi de ce proiectul viitorului Institut de Boli Cardiovasculare nu are nici până acum finanţare, mai ales că actualul institut este în proprietatea MS, adică a dvs, domnule ministru. Asta în condiţiile în care Spitalul Judeţean Alba, iniţial scos de pe lista unităţilor medicale care primeau finanţare din PNRR, tocmai a semnat contractul de proiectare și execuție pentru construcția noii secții de oncologie și a compartimentelor de radioterapie și cardiologie intervențională, cu o valoare de 277 milioane lei, DIN PNRR.
La fel cum cer un răspuns public şi referitor la blocarea licitaţiei la Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi din cauza unor suspiciuni de ilegalitate. SRU este un proiect foarte important nu doar pentru Iaşi, ci pentru 3,1 milioane de români din Regiunea de NE. ANDIS, Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, este o parodie de instituţie creată cu dedicaţie pentru a mai angaja din clientela politică. SRU este întârziat din cauza ANDIS şi a MS, a lipsei de profesionalism şi a indolenţei unor oameni rău-intenţionaţi.
Noi, ieşenii, avem nevoie de răspunsuri clare şi avem nevoie de investiţii. Sănătatea trebuie să fie prioritară. Un sistem de sănătate defectuos înseamnă pacienţi netrataţi corect, acces restricţionat la servicii medicale performante şi cadre medicale nemulţumite”, a spus Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here