Percheziții mamut la mafia din casinouri: cum era câștigat, de fapt, marele Jackpot?

Marți dimineața au avut loc zeci de percheziții în Caraș-Severin, Timiș și București într-un amplu caz de fraudă la aparatele de jocuri de noroc de tip slot machine. Acțiunea a fost efectuată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin.

Potrivit anchetelor, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, 26 de persoane din Caraș-Severin și Timiș, inclusiv administratori și angajați ai unor societăți comerciale din Timiș, ar fi format un grup infracțional organizat. Scopul acestui grup era obținerea de sume importante de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc din mai multe locații din Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara.

Membrii grupului ar fi intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc folosind dispozitive și programe informatice pentru a modifica artificial câștigurile destinate jucătorilor. De asemenea, ei ar fi modificat parametrii de acordare a jackpot-ului și procentajul de câștig, obținând fraudulos câștiguri mari.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, 26 de persoane, din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii și angajați ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane, ar fi constituit un grup infracțional organizat, având drept scop obținerea unor sume importante de bani, prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine, din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.

Astfel, membrii grupului infracțional ar fi intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice, crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători. De asemenea, ar fi modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig, însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari”, transmite, marți, Poliția Română.

„Potrivit înţelegerilor stabilite anterior, aceștia ar fi anunțat membrii grupului infracțional, care ar fi operat pe palierul de execuție, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate, pentru a veni să acţioneze cu dispozitive, în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine. Câștigurile obținute din activitatea infracțională ar fi fost însușite și împărțite în interiorul grupului de criminalitate organizată”, potrivit anchetatorilor.

Structura grupului era de tip piramidal, cu patru lideri la nivelul conducerii firmelor din Timiș, un al doilea nivel de execuție format din angajații firmelor și un ultim nivel format din administratorii locațiilor unde erau instalate aparatele de jocuri de noroc.

Ancheta a fost desfășurată de Poliția Română și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, cu sprijinul altor unități de poliție și jandarmi din diverse regiuni ale țării. Acțiunea vizează infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică și evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here