Percheziții la Primăria Ploiești. Mai mulți funcționari vor fi duși la audieri

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au efectuat joi dimineață percheziții la Primăria Ploiești, în legătură cu afacerea White Tower, a confirmat primarul Andrei Volosevici pentru Agerpres. Surse judiciare au indicat că, în urma acestor acțiuni, mai multe persoane, inclusiv arhitecta șefă, vor fi aduse pentru audieri.

Documente relevante vor fi ridicate și de la Direcția de Urbanism, conform surselor menționate.

În acest dosar, avocatul Vlad Nichita și doi reprezentanți ai dezvoltatorului imobiliar, Mărioara Lupu și Mihai Lupu, ambii membri ai aceleiași familii (mamă și fiu), sunt în arest preventiv, în timp ce notarii George-Radu Tudose și Maria Tudose sunt în arest la domiciliu.

Detalii din dosar arată că în perioada 18 octombrie 2016 – 20 octombrie 2023, un dezvoltator imobiliar din Ploiești, utilizând mijloace frauduloase, inclusiv convenții autentificate de trei notari publici, a indus în eroare 16 persoane vătămate. Aceste acțiuni au cauzat un prejudiciu total de 985.500 euro și 424.091 lei (echivalentul a aproximativ 1.071.174 euro). Practic, dezvoltatorul imobiliar a promis să vândă apartamente, a primit contravaloarea acestora de la persoanele vătămate, iar apoi le-a vândut altora.

În etapele ulterioare ale activității infracționale, un avocat din Baroul Prahova, în colaborare cu reprezentanții dezvoltatorului imobiliar, a folosit două societăți comerciale controlate de el pentru a declanșa procedura de faliment a dezvoltatorului imobiliar. Scopul era să împiedice persoanele vătămate să-și recupereze prejudiciul.

Înainte de deschiderea procedurii de insolvență, reprezentanții dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul și alți complici, au căutat să lichideze activul din patrimoniu prin cesiuni și retrageri de sume considerabile de bani din conturile firmei. Reprezentanții dezvoltatorului imobiliar au fost asociați cu avocatul în construirea Complexului de locuințe City Gate din Ploiești. Aceștia s-au retras din proiect, fiind înlocuiți de o altă firmă, asociată în afacerile avocatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here