Papa Francisc și papagalul Chirica

Deci gata, bre, invidiojilor care sînteț’  voi de sărăcani, să nu vă mai aud că ziceț’ ceva de primarele Chirica, că e nașpa de voi, să nu ziceț’ că nu v-am zis : omu’  e mare, bengos de tot, a scris și în ziare, ce mai … deci omu’ s-a întîlnit cu papa de la Roma, direct la Vatican, mînca-ți-aș gălăgia, deci e pe felie cu toți jmekerii mari din lume, DNA Iași e parfum Farmec pe lîngă chanelăraia mondială cu care bea Mișu cîte un pahar, do’o,  cîn’ are el timp.

Păi de ce credeați voi, bree, năcăjiților, că l-a scăpat Curtea Constituțională de dosarele penale, alea mai vechi, și o să-l scape și de ăla mai nou, zis ,, Zoiosu’ ,, ? Păi papa Francisc nu numa’ s-a rugat pentru Mișu Chiri’ la șefu’ ăl mare, da’ a și vorbit la curtea aia din dos, că nu-i corect să ajungă la pîrnaie așa un bun creștin, băiat de comitet și de alea-alea. Că papa Francisc e cumătru cu Harabagiu, fostul vice-primar, care e cumătru cu primarul, că Găbel Hara’ i-a botezat lu’ papa un cardinal, cînd era el mai mic, așa.

Păi, ce, credeați că degeaba a zis primaru’ Chirica, pe scenă, la Teatrul Național, că el îi zice lu’ mitropolitul Teofan ,, fratele de peste drum ,,? Ăăă …? De fapt, așa îi zice în public, că la șpriț cică îi zice ,, frățică Teofănică ,, , sau ,, Fănică, Fănică, fă candela mică ,,. Biiinee, asta de la urmă o zice mai spre dimineață, așaaa, cînd e cu lăutarii după gît și cădelnița atîrnată pe burtă. Mișu adică, nu frățică Teofănică.

Păi și lu’ papa, acuma, la Vatican, Mișu i-a zis tot așa, pe direct  : ,, Bongiorno, fratello, ma che fai, jmekere ?! ,,. Păi, ce credeați …? Mișu are intrare directă la papă, prin spate, i-a dat fratili lui, Giani Orlando, cheia de la ușa secretă, după un raft cu sticle, plin de praf. Păi, da, beeey, fraierilor, cînd îi zice Mișu ,, Ce faci, Franț ?,, , papa e mai bucuros ca de Paște și cere imediat mămăligă cu prosciuto și brînză de oaie frămîntată. Că damigeana o aduce Mișu, cum e frumos.

După Vatican, primarele Mișu Chiri’ mai are programată o vizită de lucru spirituală, chiar mai importantă – la mănăstirea ,, Dr. Vicol ,,  din Copou, cea de pe lîngă stadion. Acolo, după cum ne-a spus, pe surse, un cardinal din Ciortești, primarul se va reuni spiritual cu frații lui de credință și va îmbrăca hainele smereniei în dungi, trăind izolat în chilie, înconjurat de dragostea fierbinte a aproapelui său dorsal.

Îi dorim deci primarului o concepțiune imaculată, o recluziune îndelungată și o hirotonire dungată, cum se și cuvine unui asemenea truditor întru slava sfinților manglitori Șpagatie, Porciniu și Mațogrosie.

Doamne-ajută, bani de-o sută !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here