Opt polițiști din Huși, reținuți pentru luare de mită. Forțau șoferii să greșească pentru a le cere bani

Marți seară, o amplă operațiune desfășurată de ofițerii anticorupție a condus la reținerea a opt polițiști de la Poliția Municipiului Huși și a unui agent de la Poliția de Frontieră sub acuzația de luare de mită. Cazul a fost precedat de 16 percheziții efectuate la Huși pentru a aduna dovezi în acest sens.

Cei opt polițiști și agentul de frontieră au fost puși sub acuzația de luare de mită, iar după audieri au fost reținuți și transportați la arestul poliției pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, aceștia urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare.

Ancheta a dezvăluit un mod sofisticat de implicare a polițiștilor în activități ilegale de luare de mită. Aceștia pretindeau mită șoferilor prinși încălcând legislația rutieră, iar pentru a crea oportunități, foloseau complici instruiți să genereze încălcări ale regulilor de circulație. Această schemă elaborată era supravegheată audio-video pe o perioadă extinsă.

Polițiștii îi învățau pe complici să circule cu viteză redusă pe drumul european către Vama Albița, determinându-i pe ceilalți șoferi să încalce legislația rutieră, în general să efectueze depășiri în zone nepermise.

În urma lor se deplasau polițiștii, care surprindeau momentul. Pentru a nu-i amenda și a nu le reține permisele de conducere polițiștii solicitau mită. Între 100 și 1.500 de lei, în funcție de abaterea comisă.

Două persoane fără calitate oficială au fost și ele puse sub acuzare în acest caz, una dintre acestea fiind reținută. Surse judiciare au confirmat existența unor probe audio-video care susțin acuzațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here