Omul lui Șoșoacă de la Iași. Dragomir Tomașeschi: „extremism înseamnă să moară bolnavii în spitalele unde posturile se obțin prin șpagă. Cât de european ești, când tolerezi astfel de situații?”

Revenirea fostului prefect PDL Dragomir Tomașeschi în politică la partidul înființat de Diana Șoșoacă a trezit în mare parte reacții de mirare și a dat naștere doar la întrebări. 7IAȘI a încercat să obțină răspunsurile „direct de la sursă”. „Am fost principalul artizan al încarcerării fostului primar Gheorghe Nichita” sau „Un om corect ca mine era imposibil să se adapteze într-un brand creat de legendarul infractor Relu Fenechiu”, sunt două dintre replicile prin care Tomașeschi încearcă să-și creioneze profilul politic. Dialogul cu acesta atinge și alte probleme, precum relația cu Diana Șoșoacă, stabilirea candidaturilor sau apropierea partidului față de Rusia.
În perioada următoare, 7IAȘI va publica interviuri realizate cu actori din toate zonele politicii locale și naționale: PSD, PNL, USR, AUR.

Poate fi numit traseist cineva care n-a trecut prin PSD – cea mai selectă rezervație de fripturiști a țării?

Reporter: Ați dispărut o perioadă din prim-planul vieții politice. Care au fost motivele retragerii și care sunt ale revenirii?
Dragomir Tomașeschi: La baza retragerii mele a stat dezgustul provocat de nivelul tot mai scăzut al clasei politice.
Am revenit, totuși, după ce speranțele mi-au fost regenerate, inclusiv de către prietenii mei. Aceștia mi-au amintit că, în calitate de prefect al județului Iași, am fost principalul artizan al încarcerării fostului primar Gheorghe Nichita.

R.: De ce ați ales să intrați în SOS România?
D.T.: În doctrina acestui partid am regăsit multe dintre ideile mele statornice.

R.: PDL, Forța Civică, PNL, AUR, SOS România. Poate fi etichetat Dragomir Tomașeschi drept un traseist politic?
D.T.: Dar poate fi numit traseist cineva care n-a trecut prin PSD – cea mai selectă rezervație de fripturiști a țării?
Nu uitați că traseistul e acel fripturist care schimbă partidele mânat de oportunism. Pe când eu am investit în formațiuni mici, în al căror potențial am crezut. Am fost visător, dar în niciun caz profitor.
Peste tot am încercat să construiesc. Nu uitați că am obținut rezultate notabile, în principal ca președinte al filialei locale a partidului Forța Civică. La europarlamentarele din 2014 am luat 15,32 % din voturi în orașul Iași. Se știe că ulterior Forța Civică a fost înghițită de Forța Malefică PNL, în care și eu m-am trezit accidental prin absorbția dictată de conducerea partidului. Un om corect ca mine era imposibil să se adapteze într-un brand creat de legendarul infractor Relu Fenechiu.

Și azi mi se adresează oamenii pe stradă cu formula „domnule prefect”

R.: Cât de frecventabilă este Diana Șoșoacă? Cât de reală îi este apropierea de Rusia? SOS România e un partid antieuropean și extremist?
D.T.: „Extremist” e un termen folosit cam fără discernământ… Pentru mine, extremism înseamnă să moară bolnavii în spitalele unde posturile se obțin prin șpagă și tot extremism e ca trenurile să circule pe căile ferate românești cu vitezele de acum o sută de ani. Cât de european ești, când tolerezi astfel de situații?
Am găsit în SOS un filon moral românesc absent pe terenul politicii noastre. Cred că doamna Șoșoacă are atuuri de lider. Popularitatea sa dă naștere la tot soiul de zvonuri, inclusiv de soiul celui enunțat de dumneavoastră.

R.: La ce funcție doriți să candidați și unde: la alegerile europarlaentare, locale sau parlamentare?
D.T.: Mereu am fost soldat disciplinat. Voi candida acolo unde va fi nevoie de mine, după o realistă evaluare a șanselor, întrucât nu doresc să fac la alegeri un simplu act de prezență.

R.: Majoritatea partidelor și-au prezentat deja candidații pentru europarlamentare. Cu cine va defila SOS România la aceste alegeri? Va avea Iașul vreun nume pe această listă?
D.T.: Numele candidaților va fi făcut public atunci când conducerea partidului va considera că este oportun.

R.: Care este programul electoral cu care candidatul Dragomir Tomașeschi se prezintă în fața ieșenilor?
D.T.: Munca și legea sunt argumentele care m-au impus ca prefect. Datorită lor și azi mi se adresează oamenii pe stradă cu formula „Domnule prefect”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here