Omul de afaceri Antonel Adomnicăi, turnat din nou la Antifraudă. Un ieșean a reclamat o țeapă cu betoane

Din nou probleme pentru Antonel Adomnicăi principalul furnizor de betoane pentru cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Iași @ După ce luna trecută a fost verificat de Antifraudă la firma Andi Trans Invest și i-a fost imputată o gaură de 700.000 euro la bugetul statului, Adomnicăi a  început să aibă probleme și la cealaltă firmă pe care o controlează și anume Best Residence Internațional SRL @ Un ieșean pe nume Florin Diaconu a cumpărat beton de la această firmă, iar oamenii lui Adomnicăi refuză să-i dea chitanță și factură @ ”Aici la contabilitate la ei am fost înjosit în ultimul hal, înjurat și jignit. Îmi spuneau că eu sunt persoană fizică și că nu pot primi factura și că e de ajuns ce mi-au dat ei. Ei mi-au dat două facturi cu suma totală zero”, a spus Florin Diaconu

Din nou probleme pentru afaceristul Antonel Adomnicăi, principalul furnizor de betoane pentru dezvoltatorii imobiliari din Iași. După ce în această vară Direcția de Luptă Antifraudă Fiscală i-a verificat firma Andi Trans Invest și i-a imputat o gaură de 700.000  euro la bugetul statului, iată că Adomnicăi are probleme similare și la cealaltă societate pe care o controlează și anume Best Residence Internațional SRL. Adică, la Direcția de Luptă Antifraudă Fiscală a fost înregistrată o reclamație și împotriva firmei Best Residence Internațional SRL. Sesizarea a fost făcută de un ieșean pe nume Florin Diaconu, care a cumpărat de la firma Best Residence Internațional SRL o cantitate de beton pentru construirea unei locuințe. Când a solicitat factură pentru betonul consumat, oamenii lui Adomnicăi au început să-l înjure.

Florin Diaconu a făcut o comandă de beton de tipul C20/C25 la societatea Best Residence Internațional SRL.  Și această firmă ca și Andy Trans Invest, vinde betonul de la stația de producție pe care acest afacerist a cumpărat-o în Zona Industrială de la Com-Beton. În ziua în care a făcut comanda, pe 5 august 2019, Florin Diaconu a și făcut plata din contul său personal în contul societății Best Rezidence. Livrarea betonului s-a făcut în trei zile, pe 6,9 și 14 august. La ultima livrare a solicitat o cantitate de 8 metri cubi în plus pe care a plătit-o pe loc, când a primit-o. Tot pe data de 14 august, adică la ultima livrare, primele două mașini de beton veniseră cu aviz de însoțire a mărfii pentru un beton de o calitate inferioară (C16/20) și mult mai ieftin.

„Am achitat 17.875 lei în cont pentru 65 mc de beton calitate C20/25. Ulterior, am mai avut nevoie de o diferență de cațiva metri cubi pe care i-am plătit cash la betonieră când a venit betonul. La ultima tranșă de beton am primit aviz de însoțire a mărfii cu beton calitate C16 în loc de C25. Acest lucru mi-a trezit suspiciuni. Pe lângă asta a venit avizul cu un metru cub mai puțin. După ce am spus că nu primesc betonul și am spus să plece cifele (cifaroane, utilaje de transportat și turnat beton-n.r) că eu nu vreau așa ceva a zis că e o greșeală din acte și au retrimis alte avize modificate”, a spus Florin Diaconu.

Înjurat pentru că a cerut factură

După câteva zile de la turnarea betonului, Florin Diaconu s-a dus la sediul firmei să-și ridice documentele finale, factură, chitanță, bon etc. Numai că, deși încheiase contract cu firma Best Residence Internațional SRL, pentru suma plătită cash la ultima tranșă oamenii lui Adomnicăi i-au eliberat bon fiscal emis de firma Andi Trans Invest. Mai mult decât atât, în momentul în care  a solicitat factura fiscală pentru suma totală de 17.875 lei, oamenii lui Adomnicăi au început să-l înjure.

„Am cerut factura pentru suma de 17.875 lei. Aici, la contabilitate la ei, am fost înjosit în ultimul hal, înjurat și jignit. Îmi spuneau că eu sunt persoana fizica și că nu pot primi factura și că e de ajuns de mi-au dat ei. Ei mi-au dat două facturi cu suma totală zero”, a mai spus Florin Diaconu.

Acesta a făcut mai multe plângeri la Protecția Consumatorului și la Fisc, inclusiv la Direcția de Luptă Antifraudă. După ce a depus aceste sesizări, iar instituțiile statului au început unele verificări Florin Diaconu a fost  sunat de Antonel Adomnicăi care i-a spus că i-a returnat banii pentru un metru cub, diferența dintre cantitatea comandată la ultima  tranșă și cantitatea livrată efectiv.

Executat de Antifraudă

Reamintim că SC Andi Trans Invest SRL a fost verificată în această vară de Direcția  de Luptă Antifraudă Fiscală (instituția cu sediul regional la Suceava). Inspectorii fiscali au constatat că SC Andi Trans Invest SRL a înregistrat o serie de achiziții fictive pentru a se sustrage de la plata impozitelor către bugetul statului. Prin urmare, la finalul controlului, s-a stabilit că firmei lui Adomnicăi i se poate imputa o fraudă de 3.267.728 lei în dauna bugetului statului. Din această sumă totală, 1.883.582 lei reprezintă TVA, iar 1.384.146 lei reprezintă impozit pe profit.

„S-a conturat suspiciunea rezonabilă bazată pe indicii temeinice că achizițiile declarate de la Agro Dancris Nord-Est SRL și deduse fiscal de Andy Trans Invest SRL nu au avut la bază operațiuni reale, îmbrăcând forma unei deghizări a situației reale. Rezultă astfel un prejudiciu estimat produs bugetului general consolidat al statului de către contribuabilul Andy Trans Invest SRL în valoare totală de 3.267.728 lei. Achizițiile declarate și deduse fiscal de Andy Trans Invest SRL sunt fictive”, se arată în raportul Direcției Antifraudă Fiscală.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here