Odă Codruței Kovesi ( sau ,, Balada Sfintei Van Damma D’Arc ,, )

despre alienarea idiotizantă a oilor democrate cu blană oxfordeză

 

Inițial, îmi propusesem să scriu un text sobru despre sceneta penibilă a retragerii Codruței Kovesi din fruntea DNA. Dar mi-am dat seama că ar fi pierdere de timp. În anumite cazuri, turmele intelighenției romîneze sînt insensibile aproape total la unele forme de ridicol, grotesc sau penibil  și resping automat, pavlovian, argumentele raționale care nu le convin.

Așa că degeaba le propui acestor hipnotizați cu pretenții de lucizi ieșirea din cercul lor mesianic de derviși învîrtitori ( sau urlători, după caz ). Ei îți vor recita pe de rost mantrele standard, nu foarte diferite, ca mecanism interior, de mantrele / lozincile pesediste, comuniste, troțkiste, fasciste, aiuriste sau behăiste. Poate ați uitat, dar și comunismul ne povestea ce scopuri nobile are, spre binele nostru, al prostimii nerecunoscătoare, care nu pricepe rostul jertfelor personale, în Drumul Victorios spre Binele Suprem.

Ei, dar fiindcă-kovesismul unilateral deformat e o boală mult mai puțin gravă decît comunismul, fiind doar o formă de tîmpenie endemică a presupuselor elite gînditoare și progresiste, o să renunț la datul cu argumente în beton , așteptînd ca această rujeolă tîrzie să-și facă damblaua și să se vindece de la sine, eventual fără sechele prea dure, mai ales vizavi de anticorpii mentali ai societății .

Pînă cînd aceste bube dulci ale semi-democrației romîneze vor fi trecut, iar zgîndărîrea lor nu va fi lăsat urme prea dezagreabile pe fața patriei materne, să aruncăm deci un ochi cît se poate de zen asupra scenetei ,, Umbra lui Iohannis. La Codruța ,, . Celor care aveți habar de vremurile comuniste, nu vi se pare că duhnește de la o poștă a ,, montaj literar-artistic, în cinstea  mult-iubitei-și-stimatei-noastre-Salvatoare ,, ? Decît întreb și io …

Eroina patriei, Laura Codruța, care ne spune de la tribună cum s-au jertfit cei mai buni fii ai poporului, în frunte cu ea. Comitetul Central al DNA, pe scări, în blugi proletari, tricou democratic și coc sau freză corespunzătoare, aplaudînd in corpore, strîns-unit în jurul iubitei noastre tovarășe, LCK. Poetul nației, idiotul social Mircea Cărtărescu, ex-fan al FSN și al lui Ion Iliescu, înălțînd un vibrant imn & omagiu juristei de renume mondial, femeie între femei, atlet neînfricat al plagiarității ( dăcît aproximativ 4 %, deci nu se pune ). Membri ai glorioasei mișcări #Rezist, scriind cu litere de carton, mari, majuscule, în fața sediului DNA, ,, MULȚUMIM DNA ,, ( fără virgulă înainte de ,, DNA ,, , fi’n’că virgulele sînt comuniste, pesediste, dragniste, kremlineze ) .

 

 

 

Sincer, nu simțiți cum duhnește de la o poștă a cacao din carton ieftin ? Chiar credeți că alde procurorii DNA ,, Portocală ,, , Eva, Onea etc ( și-așa-mult-prea-departe ) sînt doar micile crengi uscate din mărețul serial ,, Mai sînt și unele lipsuri, tovarăși … ,, ? Chiar nu știți ce spune adulata justiție americană ( cea din SUA, adică ) despre probele obținute ilegal de procurori ? Chiar credeți că-călcatul / ușuratul pe cadavre / oameni vii e o metodă democratică de a face justiție ?

Da, tîmpiților, repet : cred că Dragnea, Băsescu, Tăriceanu, Iohannis & Co trebuiau demult condamnați. Penal. Dar asta nu înseamnă că justiția trebuie transformată într-o bîtă la îndemîna jmekerilor cu franjuri pseudo-democratici. Dacă e greu de înțeles, vă propun o audiție din vremurile cînd dujmanii poporului erau plesniți peste bot așa cum trebuie . ,, Mulțumim din inimă partidului ! ,, , deci : https://www.youtube.com/watch?v=xx9TFc3aauM .

Și somn ușor, plus naștere ușoară. Deși somnul rațiunii nu e o mamă cu copii foarte sănătoși.

Bibliografie :

http://www.terapiamedicala.ro/bube-dulci

http://www.stirilekanald.ro/1990-mircea-cartarescu-il-ridica-slavi-ion-iliescu-ion-iliescu-auzisem-cativa-ani-tot-felul-legende-mi-e-neclar-mecanism-ajuns-locul-unde-afla-acum-mi-pare-omul-cel-potrivit-16838408

https://www.youtube.com/watch?v=6vFtCkzS9G4

 

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here