O vaduva care se judeca pentru pensie i-a donat 750.000 de euro lui Cihodaru. Terenul a ajuns la cel mai temut procuror

Scenariu de film sau de dosar penal? @ O batrana din Bucuresti, vaduva si fara mostenitori, a donat 2,5 hectare de teren, pe ses Bahlui, la intrarea in Iasi, unuia dintre cei mai controversati milionari ai targului @  Latifundiarul Bogdan Cihodaru a acceptat „cu recunostinta” donatia, dupa care a impartit terenul, livrandu-le sotilor Paul si Iulia Diaconu parte din cadoul primit @ Tranzactiile au fost efectuate in vremea in care Iulia Diaconu era sefa DIICOT Iasi @ Generoasa femeie care i-a donat terenul lui Cihodaru s-a judecat vreme de 9 ani cu Casa de Pensii intr-un proces al carui obiect a fost „recalculare pensie” @ Intrebare fireasca: de ce a donat un teren pe care l-a evaluat la 750.000 de euro?

O batrana, vaduva si fara mostenitori, care locuieste in Bucuresti, i-a donat un teren extrem de valoros milionarului latifundiar Bogdan Cihodaru. Conform „Contractului de Donatie”, omul de afaceri iesean a acceptat „cu recunostinta” cele 2,5 hectare, pe care partile le-au evaluat la suma de 750.000 de euro.

Cine este misterioasa vaduva de la Bucuresti care l-a procopsit pe unul dintre cei mai bogati ieseni cu un teren pe ses Bahlui?

Luminita Ecaterina Mazilu Roboiu avea 72 de ani la momentul semnarii actului de donatie, pe 18 iunie 2007.

Recent, ajunsa la varsta de 83 de ani, dupa un proces care a durat noua ani de zile, aceeasi vaduva a reusit sa invinga Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti intr-un litigiu care a avut ca obiect „recalculare pensie”. Femeia, care s-a dovedit a fi larga la mana cu Bogdan Cihodaru, nu a procedat la fel si cu statul roman cu care s-a judecat pentru fiecare banut.

Antecontract cu familia Diaconu

La numai cateva luni de la semnarea contractului de donatie, Bogdan Cihodaru instraineaza catre familia Diaconu parte din terenul primit de la vaduva. Tranzactia se realizeaza prin parafarea unui antecontract de vanzare-cumparare pe care isi pune semnatura Paul Diaconu, sotul sefei DIICOT de la acea vreme, Iulia Diaconu. Din cele 2,5 hectare primite cu titlul de donatie de la Luminita Ecaterina Mazilu Roboiu, Cihodaru vinde familiei Diaconu 1,7 hectare.

In acelasi antecontract de vanzare-cumparare, Cihodaru se angajeaza sa-i vanda lui Paul Diaconu jumatate din suprafetele a altor trei terenuri, unul de 10.000 metri patrati, altul de 5.000 metri patrati si inca unul de 1.600 metri patrati.

Pretul acestei tranzactii a fost stabilit la 700.000 de euro, iar din antecontract rezulta ca suma de 584.500 euro a fost platita in 2008, 105.500 euro in 2009, urmand ca restul de 10.000 de euro sa fie virati la data autentificarii contractului de vanzare-cumparare.

Tranzactia nu apare in declaratia de avere a sefei DIICOT

Tranzactia prin care sotii Diaconu au cumparat suprafetele de teren de la omul de afaceri Bogdan Cihodaru nu au fost mentionate in declaratiile de avere depuse de aceasta si publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. Pe de alta parte, tranzactia a ramas la stadiul de antecontract, pana in prezenr nefiind parafat actul final de vanzare-cumparare. Cu toate acestea, o tranzactie care se ridica la nivelul sumei de 700.000 de euro trebuia sa fie mentionata in declaratia de avere a procurorului.

Modul in care familia Diaconu a facut avere a starnit controverse in ultimii ani. Paul Diaconu a fost ofiter de informatii al SIIPI (fostul doi s-un sfert), dar s-a retras din sistem si a devenit antreprenor. Acesta a tras biletul castigator in momentul in care, in calitate de mandatar al unor mostenitori, a reusit sa obtina retrocedarea unor terenuri care au apatinut familiei de boieri Badarau.

Iulia Diaconu a condus ani la rand DIICOT Iasi, pozitie din care a coordonat anchete ce au vizat atat grupari ale lumii interlope, dar si oameni de afaceri ori persoane importante din cadrul administratiei locale si guvernamentale.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here