O elevă de clasa a V-a s-a ARUNCAT de la etajul 2 al Colegiul Național Emil Racoviță

Iași, data – Un incident tragic a zguduit Colegiul Național Emil Racoviță din Iași, după ce o elevă de clasa a V-a a căzut de la etajul al doilea al clădirii. Din primele informații, pare a fi o tentativă de sinucidere. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Iași, evenimentul s-a petrecut la finalul unui opțional, iar eleva a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

„S-a găsit fetița cu traumatism la nivelul bazinului, traumatism la nivelul feței, posibil epistaxis, stabilă însă hemodinamic și conștientă, s-a început tratamentul. Transferată la Spitalul Clinic de Copii „Sfânta Maria”. Sperăm într-un prognostic favorabil”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

„Este vorba de o fetiță de clasa a 5-a. Care, după ce a terminat cursurile la ora 14:00, a participat la cursuri la clubul de chitară. Copiii repetau cu doamna profesoară de muzică pentru serbarea de Crăciun și la finalizarea acestei ore s-a întors în clase să-și ia hainele și să plece spre casă, fiind așteptată de tatăl său în acel moment. S-au aruncat pe fereastră de la etajul al 2-lea. Din câte am înțeles, bineînțeles că noi urmează să mai stăm de vorbă și cu alte persoane. Copiii sunt acum foarte speriați. A fost un gest voluntar, să-l numesc așa”, a declarat Mihaela Vlioncu, director adjunct Colegiul Național Emil Racoviță din Iași.

Doamna Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, a confirmat că conducerea școlii a informat autoritățile imediat după producerea incidentului.

„Din informațiile transmise de conducerea unității școlare știm că la finalul programului, a unui opțional pe care copilul l-a încheiat, a fost o tentativă de sinucidere. Copilul era conștient când a fost preluat de serviciul de ambulanță”, a declarat Bliorț.

Cauzele care au dus la gestul extrem al elevului încă nu sunt cunoscute și urmează să fie stabilite în urma anchetei. Școala a anunțat că va oferi sprijin psihologic elevului afectat și că va colabora strâns cu familia acestuia pentru a gestiona situația. „Ce poate să facă școala este să susțină copilul prin consiliere cu toate mijloacele de care dispune școala, dar și familia sa, în această perioadă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here