Nunta anului la Iasi! Fiul lui Tudorel Toader se casatoreste cu o blonda stomatolog

Ionut Alexandru Toader se casatoreste duminica, la ora 14.00, cu Bianca Tiron, o tanara in varsta de 28 de ani, stomatolog la o clinica privata din Iasi @ Primarul Mihai Chirica este asteptat sa oficieze casatoria

Nunta anului la Iasi! Alexandru Ionut Toader, fiul ministrului Justitiei, se casatoreste in acest week-end, cununia civila fiind programata duminica, la ora 14.00. O tanara blonda, de profesie medic stomatolog, va deveni nora celui mai controversat iesean al momentului, Tudorel Toader, omul-minune, care este ministru, rector, notar, judecator, profesor universitar, dar si pensionar.

Tanara se numeste Bianca Tiron, are 28 de ani, si este stomatolog la Uzina de Zambete, care functioneaza in Complexul Newton din Tatarasi. Clinica apartine lui Bogdan Dragomir, fiul regretatului profesor Dragos Dragomir.

Pe cei doi tineri ii leaga o relatie care s-a sudat in timp. Alex si Bianca sunt impreuna de ceva vreme. Au petrecut concedii impreuna, iar pe contul de facebook, Toader jr. a postat fotografii in care apare insotit de iubita sa la diverse evenimente de familie ori mondene.

Chirica, Maestru de Ceremonii

Conform unor surse din anturajul mirilor, cununia civila va fi oficiata de primarul Mihai Chirica, care a sudat o legatura puternica cu familia ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

Reporterii 7IASI au dezvaluit in exclusivitate ca Mihai Chirica i-a pus pe tava tanarului notar Toader un onorariu record de aproximativ 5.000 de euro, in urma unei tranzactii pe care a semnat-o in calitate de primar. Este vorba de contractul prin care Primaria Iasi a achizitionat un imobil de pe strada Cuza Voda, fostul sediu al PNTCD, de la omul de afaceri Catalin Crisu. Special pentru aceasta tranzactie, municipalitatea a renuntat la serviciile notarului la care apela de obicei, Stela Badarau, iar tanarul notar a pus mana pe marele onorariu.

Concurs universitar trucat, notar mutat de la tara in Iasi

Cariera lui Ionut Alexandru Toader este strans legata de numele tatalui sau.

Tot reporterii 7IASI au dezvaluit in exclusivitate modul in care a fost aranjat concursul scandalos in urma caruia Toader jr. a fost angajat pe un post de asistent universitar al Universitatii Cuza, al carei rector „suspendat” este Toader senior. Senatul Universitatii Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o luna inainte sa fie scos la concurs postul pentru care a concurat de unul singur Ionut Alexandru Toader.  Fiul ministrului Justitiei si al rectorului suspendat de la Cuza a putut sa se prezinte la concurs, doar pentru ca Senatul Universitatii a modificat exact paragraful care il impiedica sa participe la examen. Toader jr. este doctor in Drept Penal, dar pentru a ocupa functia trebuia sa detina doctorat in Drept Civil.

Presa locala a mai dezvaluit faptul ca Ionut Alexandru Toader a fost titularizat pe un post de notar in comuna Rachiteni, localitate in care nu a desfasurat niciodata activitate. Insa, acesta s-a asociat chiar cu seful Camerei Notarilor, Andi Claudiu Cheptine, devenind astfel notar de oras, cu birou in buricul targului, pe strada Sf. Lazar.

Toader senior, notar printr-un ordin emis de ministerul pe care-l conduce

Si modul in care Tudorel Toader a devenit notar a starnit valva in spatiul public, deoarece procedurile au fost avizate printr-un  ordin emis chiar de catre Ministerul Justitiei.

Potrivit unui document publicat de ziare.com, Tudorel Toader a inceput demersurile pentru a deveni notar acum mai putin de o luna. In data de 10 august, ministrul Justitiei a trimis o cerere catre Uniunea Nationala a Notarilor Publici (UNNP) prin care a cerut presedintelui acestei institutii, Dumitru Viorel Manescu, sa propuna Ministerului Justitiei numirea sa in functia de notar public. Tudorel Toader a invocat faptul ca are acest drept legal deoarece a activat ca judecator constitutional in perioada 2008-2016. Pe 13 august a fost actualizat numarul de posturi din cadrul Camerei Notarilor Iasi, fiind adaugata o pozitie destinata unui fost judecator al Curtii Constitutionale. O zi mai tarziu, pe 14 august, UNNP a cerut si Ministerului Justitiei sa actualizeze numarul notarilor publici. Ministerul s-a conformat si, in data de 20 august, a emis un ordin prin care a adaugat pe lista notarilor alte doua locuri: unul pentru un fost judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei si altul pentru un fost judecator al Curtii Constitutionale, adica Tudorel Toader. Ordinul a fost semnat de secretarul de stat Nicolae Liviu Popa si a fost publicat in Monitorul Oficial pe 22 august, conform Newsweek.

Tudor LEAHU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here